30 Χρόνια Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

Ημέρα μνήμης για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ήταν η Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 αφού το ίδρυμα γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: Μοναδικές οι στιγμές που ζήσαμε στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του! Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας κατέκλυσαν την Αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γ. Καραμπατζός» από πλήθος μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, αλλά και αρκετών επίσημων καλεσμένων.

Η χαρά μας απερίγραπτη, γιατί νοιώσαμε ότι καταφέραμε, όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε η Πρύτανις του Ιδρύματος, να «χωρέσουμε» 30 χρόνια πρόσφατης ιστορίας σε μία αίθουσα. Η συγκίνησή μας έντονη, μοιρασμένη σε πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με αποκορύφωμα την απονομή μεταλλίου, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στην σύζυγο του θεμελιωτή της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου και διαμορφωτή της σύγχρονης ταυτότητάς του, αείμνηστου Γεώργιου Καραμπατζού.

Η υπερηφάνειά μας μεγάλη, γιατί μέσα από την σειρά των βίντεο που προβλήθηκαν, νοιώσαμε ότι γίνεται πραγματικότητα το όραμα για ένα φοιτητοκεντρικό, πρωτοπόρο και με διεθνή ακτινοβολία Πανεπιστήμιο, με σεβασμό στο άτομο και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και με σκοπό την βελτίωση του ανθρώπου και την βιώσιμη ανάπτυξη. Αντίστοιχα συναισθήματα βιώσαμε και στις απονομές τιμητικών πλακετών στην πρώτη απόφοιτη και στον πρώτο μεταπτυχιακό απόφοιτο του Πανεπιστημίου μας.

Όλες αυτές τις στιγμές τις μοιράστηκαν η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, το προσωπικό, οι ερευνητές, οι φοιτητές, οι απόφοιτοι και οι συνεργάτες του Ιδρύματος με τους καλεσμένους, πρώην Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Δημοτικές Αρχές, Πρυτανικές Αρχές, Προέδρους Ερευνητικών Κέντρων, Οργανισμών και Συνδέσμων Επιχειρήσεων, Εκπροσώπους Πρεσβειών κλπ. Πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε στους δύο Δημοσιογράφους Εριφύλη Μαρωνίτη και Νίκο Μεγγρέλη, οι οποίοι κατάφεραν με την πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση και τα όμορφα λόγια τους, να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και να αποδώσουν πιστά την φυσιογνωμία και τον σύγχρονο χαρακτήρα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την Επετειακή Εκδήλωση, η οποία αποτέλεσε μία όμορφη συγκέντρωση ανθρώπων που γιόρτασαν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHST6PAxMSeWzEDvUjVQqvRi3u4r7qroo

Δείτε φωτογραφίες:

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Διεθνείς Διαπραγματεύσεις» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Διαπραγματεύσεις στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας στελεχών στο γνωστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων και στην ανάπτυξη των διαπραγματευτικών τους

Read More »

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης, στην Πλάκα, θα εορταστεί η επέτειος των δέκα χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Θερινού

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated