Τιμητική διάκριση για την κ. Κωνσταντίνα Τηνιακού ως ESP Symeonidis Lecturer στο 330ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παθολογοανατομίας

Η κ. Κωνσταντίνα Τηνιακού, Καθηγήτρια Παθολογοανατομίας, Διευθύντρια Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ προσκλήθηκε για να δώσει την κεντρική διάλεξη του 33oυ Eυρωπαϊκού Συνεδρίου Παθολογοανατομίας στις 30 Αυγούστου 2021, το οποίο λαμβάνει χώρα ψηφιακά 29-31 Αυγούστου 2021.

Η πραγματοποίηση της ESP Symeonidis Lecture είναι από τις σημαντικότερες διακρίσεις που απονέμει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογοανατομίας (European Society of Pathology-ESP) και είναι η πρώτη φορά που παθολογοανατόμος από την Ελλάδα επιλέχθηκε για αυτήν. Με την ESP Symeonidis Lecture, στη μνήμη του Αλέξανδρου Συμεωνίδη (1909-1972), Καθηγητή Παθολογοανατομίας Ιατρική Σχολή, Αριστοτελείου που λαμβάνει επιστήμονας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικού μέλους της ESP (ίδρυση 1964) τιμώνται διεθνώς διακεκριμένοι παθολογοανατόμοι που έχουν συμβάλλει σημαντικά στο ερευνητικό τους πεδίο.

Ο τίτλος της ESP Symeonidis Lecture 2021 της κ. Τηνιακού είναι «From the origins of NASH to the future of metabolic liver disease” με εισαγωγικό video στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
www.esp-congress.org/scientific-programme/keynote-lectures.html.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated