Συνέδριο «Βυζάντιο και Κίνα»: Συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια της Κίνας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας διοργάνωσε, από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Βυζάντιο και Κίνα» που έλαβε χώρα στον Μυστρά στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Εκπροσωπώντας την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο για την προώθηση της συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια της Κίνας, όπως είναι το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα συγκριτικής μελέτης της αρχαίας ελληνικής και κινεζικής φιλοσοφίας και η ίδρυση του Κέντρου Μελετών Αρχαίας Ελλάδας και Κίνας στην Αθήνα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση για την προώθηση της συνεργασίας των ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών, μια πρωτοβουλία ανάλογη με εκείνες που έχει ήδη ξεκινήσει με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated