Σχεδιασμός κοινών δράσεων από το ΕΛΜΕΠΑ και το ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) είχαν την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 μέλη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παράρτημα Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ) με στόχο τον σχεδιασμό και την προώθηση κοινών δράσεων.

Από πλευράς του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου παρευρέθηκαν ο Πρύτανης Καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης Καθηγητής Φώτιος Μαυροματάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Καθηγητής Γκούμας Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Αναπλ. Καθηγητής Εμμανουήλ Ροδιτάκης ενώ από πλευράς ΓΕΩΤΕΕ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Άννα Δασκαλάκη (γεωπόνος), ο Αντιπρόεδρος Παντελεήμων Αρβανίτης (δασολόγος), ο Γεν. Γραμματέας Μαρίνος Βλαχάκης (γεωπόνος), η Ταμίας Κωνσταντίνα Καλογεράκη (γεωλόγος) και το Μέλος Ιωάννης Τωμαζινάκης (κτηνίατρος).

Στη συνάντηση ο Πρύτανης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ για τη θερμή συνεργασία και στήριξη στο θέμα της πρόσφατης αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Γεωπονίας. Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός σε ετήσια βάση επιστημονικών και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων που αφορούν τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ιδιώτες επαγγελματίες αλλά και το ευρύ κοινό σε θέματα που άπτονται κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως οι επαγγελματικές προοπτικές των γεωπόνων, η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική ασφάλεια, απειλές τοπικών καλλιεργειών (βακτήριο Xylella fastidiosa) κ.α., καθώς και ο ρόλος του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΛΜΕΠΑ στη διοργάνωση επιδοτούμενων σεμιναρίων όπως η μεταφορά τεχνογνωσίας από το εργαστήριο στον αγρό, θέματα ασφάλειας στην εργασία, θέματα διατροφής και πρωτογενής τομέας, αγροτουρισμός και προώθηση τοπικών προϊόντων.

Μέσα στο καλοκαίρι εξάλλου αναμένεται με ενδιαφέρον για 4 η συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση από το Τμήμα Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ του διαδικτυακού σεμιναρίου δακοκτονίας, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), που αφορά τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Διοικητικών Περιφερειών όλης της Ελλάδας.

Share This Post

Recent Posts

Παράταση περιόδου υποβολής αιτήσεων εγγραφής στα Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ

Λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος των υποψηφίων φοιτητών, παρατείνεται η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών που αφορούν τα προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ με έναρξη φοίτησης

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated