Σημαντική διάκριση για το Μαθηματικό του ΕΚΠΑ- Ένα χρυσό και δύο χάλκινα στον διεθνή διαγωνισμό SEEMOUS 2021

Την επιτυχημένη πoρεία του στο φοιτητικό διαγωνισμό SEEMOUS 2021 συνέχισε το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών που από το 2010 έως και σήμερα έχει συνεχή παρουσία με χρυσά μετάλλια και πρώτες θέσεις.

Έτσι και φέτος στον διαγωνισμό που διεξήχθη στον Αγρό της Κύπρου από 19 έως 24 Ιουλίου 2021, το τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ συμμετείχε με τρεις φοιτητές οι οποίοι κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα. Πιο συγκεκριμένα ο φοιτητής Μαργαρίτης Μηνάς κέρδισε χρυσό μετάλλιο και οι φοιτητές Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης και Τσίρκας Κωνσταντίνος έλαβαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος στο παρελθόν με χρυσό μετάλλιο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος Γιώργος Γαβριλόπουλος.

Ο διεθνής διαγωνισμός SEEMOUS 2021

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και ξεκίνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για 5 ώρες σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική, Θεωρία Αριθμών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από καθηγητές του Μαθηματικού Τμήματος και από μεγαλύτερους φοιτητές που έχουν διακριθεί στο παρελθόν σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Share This Post

Recent Posts

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης, στην Πλάκα, θα εορταστεί η επέτειος των δέκα χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Θερινού

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated