Πρώτο στην Ελλάδα το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην ετήσια κατάταξη World University Rankings 2022

Τρεις ξεχωριστές διακρίσεις πέτυχε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων World University Rankings 2022, στην οποία συμμετείχε σημειωτέον για πρώτη φορά, στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών του στόχων.

Αρχικά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κατετάγη πρώτο, κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, μεταξύ των δεκατριών (13) ελληνικών Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην ετήσια κατάταξη.

Επιπλέον, κατέλαβε δύο ακόμη εξαιρετικές διακρίσεις. Τοποθετήθηκε στη σειρά 351-400 μεταξύ των 1662 συνολικά Πανεπιστημίων, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωσε το υψηλό ποσοστό του 96,3%, σε επίπεδο ετεροαναφορών σε επιστημονικό/ερευνητικό έργο, καταλαμβάνοντας την 64ο σειρά στην παγκόσμια κατάταξη, ως απαύγασμα της ποιότητας του ερευνητικού του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την φετινή κατάταξη World University Rankings 2022 αναλύθηκαν περισσότερες από 108 εκατομμύρια αναφορές σε πάνω από 14,4 εκατομμύρια ερευνητικές δημοσιεύσεις και συμπεριλήφθηκαν απαντήσεις σε έρευνες από σχεδόν 22.000 μελετητές παγκοσμίως.

Τα ξεχωριστά αυτά επιτεύγματα αποτυπώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, από το περιοδικό «Times Higher Education», στην ετήσια κατάταξη Πανεπιστημίων World University Rankings για το 2022, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον έγκυρες παγκοσμίως στην αποτίμηση των επιδόσεων κορυφαίων Ιδρυμάτων ανά τον κόσμο.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια για το γεγονός ότι το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κατάφερε να διακριθεί μεταξύ κορυφαίων Ιδρυμάτων από 99 χώρες παγκοσμίως, τα οποία «συναγωνίσθηκαν» στην αποτίμηση της απόδοσή τους σε τομείς όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η μεταφορά γνώσης και οι διεθνείς προοπτικές.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου συγχαίρουν όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτέλεσε προϊόν συλλογικής εργασίας, προσήλωσης και αποφασιστικότητας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αλλά και των αρνητικών συνεπειών που επέφερε η πανδημία. Παραθέτουμε την κατάταξη των δέκα (10) ελληνικών πανεπιστημίων που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων χιλίων (1000) παγκοσμίως, η οποία έχει ως εξής:

  1. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (351-400)
  2. Πανεπιστήμιο Κρήτης (401-500)
  3. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (401-500)
  4. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (601-800)
  5. Πολυτεχνείο Κρήτης (801-1000)
  6. Πανεπιστήμιο Αιγαίου (801-1000)
  7. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (801-1000)
  8. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (801-1000)
  9. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (801-1000)
  10. Πανεπιστήμιο Πατρών (801-1000)

Τα συνολικά αποτελέσματα και οι αναλυτικοί πίνακες κατάταξης είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του περιοδικού Times Higher Education και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη συνέχιση της λειτουργίας του Αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικό

Read More »

ΔΠΜΣ «Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Οι παρακάτω Σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ): Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής,

Read More »

ΠΜΣ «Φορολογική, Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 15ου κύκλου για Νέους Πτυχιούχους και του 16ου κύκλου για Στελέχη Επιχειρήσεων και

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated