Πρώτο Νέο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και μεταξύ των καλύτερων Νέων Ιδρυμάτων διεθνώς το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Πρωταγωνιστική θέση μεταξύ των Νέων Πανεπιστημίων παγκοσμίως κατέλαβε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κατακτώντας την 76η σειρά στην παγκόσμια κατάταξη «Times Higher Education Young University Rankings 2022».

Με τη διάκριση αυτή το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κατετάγη πρώτο Νέο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, παίρνοντας το προβάδισμα μεταξύ των επτά (7) Ελληνικών Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην κατάταξη.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι κορυφαίες αυτές διακρίσεις ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης συμμετοχής του Πανεπιστημίου μας στη συγκεκριμένη λίστα κατάταξης των Νέων Ιδρυμάτων, αυτών δηλαδή που συμπληρώνουν έως πενήντα (50) έτη λειτουργίας, με συνολικά 539 συμμετοχές το έτος 2022, έναντι των 475 το έτος 2021. Να σημειώσουμε επίσης ότι, εκτός των 539 Ιδρυμάτων, 251 ακόμη Πανεπιστήμια αναφέρονται στη λίστα, χωρίς παροχή δεδομένων για συγκεκριμένη κατάταξη, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συνεχίζει στο μονοπάτι της επιτυχίας και των διακρίσεων, αποτυπώνοντας την ποιότητα του έργου του σε τομείς όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η εξωστρέφεια/διεθνοποίηση, χαράσσοντας μία εξαιρετική πορεία προόδου με την καίρια συμβολή και αφοσίωση της Ακαδημαϊκής του Κοινότητας.

Η σειρά κατάταξης των επτά (7) ελληνικών Νέων Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

  1. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (76)
  2. Πανεπιστήμιο Κρήτης (88)
  3. Πανεπιστήμιο Αιγαίου (201-250)
  4. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (201-250)
  5. Πολυτεχνείο Κρήτης (251-300)
  6. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (351-400)
  7. Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (401+)

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated