Πρωτιά για την ομάδα ΕΜΠ-ΟΠΑ στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2021

Με την επιχειρηματική ιδέα “Swim.me”, η μεικτή ομάδα από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (JA Europe Enterprise Challenge 2021) στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GEN-E του JA Europe www.gen-e.eu.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε διαδικτυακά στις 29 Ιουνίου 2021 με έδρα το Junior Achievement της Λιθουανίας και κορυφώθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 με την απονομή του πρώτου βραβείου στην “Swim.me” από τον Επίτροπο Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νίκολας Σμιτ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην 16 ετών ιστορία του Junior Achievement Greece που μία ελληνική ομάδα κερδίζει το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο.

Τι είναι το “Swim.me”

Η ψηφιακή ιδέα “Swim.me”, είναι ένα «έξυπνο» σύστημα υποβοήθησης κολυμβητών για τον προσανατολισμό τους στην πισίνα. Το σύστημα αποτελείται από ένα σκουφάκι σε συνδυασμό με γυαλάκια που προορίζεται για χρήση σε συνθήκες προπόνησης των αθλητών. Συγκεκριμένα, μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων (γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο) στα γυαλάκια, ο αθλητής ειδοποιείται με αντίστοιχες δονήσεις για την ακριβή στιγμή της στροφής και για τη σχετική του θέση στη διαδρομή. Παράλληλα, η σύνδεση με αδιάβροχους υπερηχητικούς αισθητήρες στο σκουφάκι, προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα. Τέλος, μέσω IoT εφαρμογής στο κινητό του χρήστη, υπάρχουν δεδομένα και analytics για την απόδοση και την εξέλιξή του στις προπονήσεις.

Η κοινή αυτή ομάδα του ΕΜΠ-ΟΠΑ είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο του προγράμματος «JA StartUp 2021» στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του JA Greece, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα

Read More »

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης καιΕκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής ΕπιστημώνΑγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Maliotis Cultural Center του HellenicCollege Holy

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated