Πολυτεχνείο Κρήτης: Μεγάλη διάκριση για την καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη – Στους 100 κορυφαίους στην Αναλυτική Χημεία

Μεγάλη διάκριση για την καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη. Η καθηγήτρια Υδατικής Χημείας της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στους 100 κορυφαίους επιστήμονες Αναλυτικής Χημείας στον κόσμο.

Την παγκόσμια κατάταξη επιστημόνων Αναλυτικής Χημείας δημοσιεύει το περιοδικό «The Analytical Scientist». Αναλυτικότερα, η κ. Ψυλλάκη κατατάχθηκε ως μία από τους 100 κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2021 στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας (2021 Power List of the 100 most influential analytical scientists), μετά από προτάσεις συναδέλφων της και την τελική επιλογή που έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης.

Ποια είναι η Έλια Ψυλλάκη

Η Έλια Ψυλλάκη είναι καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την ερευνητική της δραστηριότητα να εστιάζεται: «Στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης ιχνο-ποσοτήτων οργανικών ρύπων σε περιβαλλοντικά δείγματα και στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και εξέταση της τύχης σύγχρονων ρύπων σε φυσικά και επεξεργασμένα συστήματα».

Το περιοδικό «The Analytical Scientist» αφορά σε επιστημονικές, τεχνολογικές και επαγγελματικές πτυχές του τομέα της αναλυτικής χημείας. Δημιούργησε για πρώτη φορά την παγκόσμια κατάταξη κορυφαίων επιστημόνων το 2013 και από τότε την ανακοινώνει σε ετήσια βάση.

Η κυρία Ψυλλάκη έχει λάβει ένα βραβείο Fulbright, το οποίο αξιοποίησε στο California Institute of Technology, USA και τρία βραβεία υψηλής απήχησης από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει δώσει πολλές ομιλίες προσκεκλημένη σε παγκόσμια συνέδρια, αλλά και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Είναι πρόεδρος της Ομάδας Μελέτης «Προετοιμασία Δειγμάτων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών – Τομέας Αναλυτικής Χημείας. Επίσης είναι αρχισυντάκτης σε δύο επιστημονικά περιοδικά των εκδοτικών οίκων Elsevier και Frontiers και συντάκτης σε ένα επιστημονικό περιοδικό της. το Wiley. Το 2012 και 2013 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σώματος αξιολόγησης των ευρωπαϊκών προτάσεων «EU Marie-Curie excellence fellowships για τον τομέα της Χημείας». Tην περίοδο 2014 – 2016 διετέλεσε αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Kαινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανακατεύθυνσης του Department of Informatics and Telematics “Εφαρμοσμένη Πληροφορική” (https://applied.dit.hua.gr/ )💻💻 Υποβολή αίτησεων ηλεκτρονικά έως τις 28/06/2024 στον σύνδεσμο: https://application.hua.gr/ Για

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated