Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ι) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ ΙΙ) ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ», τουτέστιν στις ειδικεύσεις 1. Γαλακτοκομία ή 2. Οινολογία, καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση από 30 Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2023 ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος στην αρμόδια κα Δ. Κομματά, στο e-mail: .
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θετικών επιστημών της ημεδαπής και αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Οι επιτυχόντες ενδέχεται να παρακολουθήσουν προπτυχιακά μαθήματα που θα ορίσει η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος, ανάλογα με το προπτυχιακό τους υπόβαθρο.
Το εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στα γνωστικά αντικείμενα:
- «Γαλακτοκομία» ή
- «Οινολογία» (οι απόφοιτοι της παρούσας ειδίκευσης του Π.Μ.Σ. έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απόκτηση της Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος του Οινολόγου)
Οι σπουδές για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. του ανωτέρω προγράμματος διαρκούν τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ το τρίτο την πραγματοποίηση της πρακτικής εξάσκησης και την έρευνα και συγγραφή της μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής. Στο Π.Μ.Σ. παρέχεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και, για την ειδίκευση της Οινολογίας, παρέχεται και η δυνατότητα της μερικής φοίτησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. Καθηγήτρια κ. Σταματίνα Καλλίθρακα (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55, τηλ. 210 529 4362, e-mail: ), στο Γραφείο Οργάνωσης και Συντονισμού του Π.Μ.Σ, αρμόδια κα Δ. Κομματά (τηλ.: 210 529 4677, e-mail: ) και στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. http://fst.aua.gr/el/node/313.