ΠΜΣ «Αειφορικά Γεωργικά Συστήματα Παραγωγής και Κλιματική Αλλαγή» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΔ) με τίτλο: “ΑΕΙΦΟΡΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ” (ΦΕΚ τ.Β’ 3834/06-09-2018). Το ΠΜΣ δίνει έμφαση στις ακόλουθες θεματικές επιστημονικές περιοχές: Ανθοκομία, ΒιομετρίαΑνάλυση Δεδομένων και Γεωργικός Πειραματισμός, Γεωργία, Δενδροκομία, Λαχανοκομία, Μελισσοκομία, Οικολογία και Προστασία Περιβάλλοντος και Φυσιολογία-Οικοφυσιολογία.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ είναι τρία (3) εξάμηνα συμπεριλαμβανομένης και της εκπόνησης και της αξιολόγησης της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Κάθε εξάμηνο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 13 εβδομάδες διαλέξεων. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, εργαστήρια, σεμινάρια, ημερίδες κ.λπ., είναι υποχρεωτική. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών είναι τα πέντε (5) εξάμηνα.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2022 και η ολοκλήρωση του Προγράμματος θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα (τουλάχιστον 105 ECTS), με εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που αρχίζει από τα μέσα του πρώτου εξαμήνου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν από Δευτέρα 04 Ιουλίου έως Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την προκήρυξη του προγράμματος εδώ.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Καινοτόμες Εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία» – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τους ενδιαφερόμενους για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Καινοτόμες Εφαρμογές στην Αειφορική

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated