Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Διαδικτυακή ημερίδα ΕΙΠ με 12 χώρες

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Με αυτήν την αφορμή, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε το παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=hfRHUcR1h2E

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, που διατηρούν τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή ελληνικών σπουδών.

Για το 2022 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιεί πρόγραμμα διαδικτυακής εκδήλωσης για την Ελληνική Γλώσσα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Ελληνικών από όλο τον κόσμο μαζί με τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και τους συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης και ο γενικός Διευθυντής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Πασσάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 15:00. Θα περιλαμβάνει την παρουσίαση βίντεο μαθητών από Ελληνικά σχολεία του Καϊρου, του Ντύσελντορφ, του Τορόντο, της Στουτγάρδης, της Μελβούρνης, της Νέας Υόρκης και του Τορόντο αλλά και άλλων.

Θα μεταδοθεί από τον σύνδεσμο https://youtu.be/m1JNIsMjoeg.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Kαινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανακατεύθυνσης του Department of Informatics and Telematics “Εφαρμοσμένη Πληροφορική” (https://applied.dit.hua.gr/ )💻💻 Υποβολή αίτησεων ηλεκτρονικά έως τις 28/06/2024 στον σύνδεσμο: https://application.hua.gr/ Για

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated