ΔΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η σταδιοδρομία στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων προϋποθέτει γνώση εμπειρία και εξειδίκευση. Στο ΜΒΑ Food & Agribusiness (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Οργάνωση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτός από τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένα στέλεχος, προσφέρεται και το συγκριτικό πλεονέκτημα της εξειδίκευσης στον κλάδο των επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας.

Ο αγροδιατροφικός είναι διαχρονικά ένας από τους σημαντικότερους τομείς της Ελληνικής οικονομίας με ιδιαίτερη συμμετοχή στην παραγωγή, την απασχόληση αλλά και τις εξαγωγές. Η παραγωγή, η μεταφορά και διανομή, αλλά και η κατανάλωση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων αποτελούν τα βασικά μέρη αυτής της ιδιαίτερης αλυσίδας που με μία φράση περιγράφεται ως «από το χωράφι στο ράφι». Ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια και η καινοτομία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος αυτής της αλυσίδας.

Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτού του τομέα προϋποθέτει την ύπαρξη εξειδικευμένων στελεχών, με γνώση των ιδιαιτεροτήτων αυτού του χώρου. Στο ΜΒΑ Food & Agribusiness η εξειδίκευση αυτή υλοποιείται με ειδικά μαθήματα και case studies, με επισκέψεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και σεμινάρια από εξειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου. Έκτος των παραπάνω, σε όσους επιθυμούν, προφέρονται και μαθήματα βασικών γνώσεων τεχνολογίας τροφίμων για μη ειδικούς.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα του Προγράμματος είναι ότι αυτό λειτουργεί σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον με μοναδική γνώση και πολύχρονη εμπειρία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης η απόφαση παρακολούθησης ενός προγράμματος ΜΒΑ αποτελεί σημαντική επένδυση. Στο ΜΒΑ Food & Agribusiness προσπαθούμε να προσφέρουμε αυτό το διαφορετικό που θα αυξήσει στο μέγιστο την απόδοση αυτής της επένδυσής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Πρόγραμμα δεν είναι καινούργιο. Το εν λόγω Πρόγραμμα 12μηνης ή 24μηνης διάρκειας (πλήρους ή μερικής φοίτησης) προσφέρεται για 26η συνεχή χρονιά από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και το συνεργαζόμενο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν έως 50 μεταπτυχιακοί φοιτητές και επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Αιτήσεις συμμετοχής για το ακαδ. έτος 2023-2024 γίνονται δεκτές έως και την 23η Ιουνίου 2023.

Ιστοσελίδα: http://mba.aua.gr/

Αίτηση και Προκήρυξη: Πατήστε εδώ

Share This Post

Recent Posts

ΔΠΜΣ «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του

Read More »

Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον, Γεωπληροφορική και Γεωργική Μηχανική

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον, Γεωπληροφορική και Γεωργική Μηχανική» του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής (ΑΦΠ&ΓΜ) της Σχολής Περιβάλλοντος

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated