Ξεκινά το 13ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – Literatura en Atenas

Η χρονιά αυτή αποτελεί ορόσημο για το Φεστιβάλ ΛΕΑ καθώς ο εορτασμός της μνήμης των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, καθώς και της ανεξαρτησίας του Μεξικού, του Παναμά και του Περού, κάνουν το 2021 μια χρονιά αδελφοσύνης αλλά και μελέτης του πόσο βαθιά είναι ριζωμένος ο ελληνισμός στις χώρες αυτές.
Το ΛΕΑ θα λάβει χώρα σε πολύ σημαντικούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας: στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, και στη Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico μεταξύ άλλων. Οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας σχετικά με τον COVID-19.

Η πλειονότητα των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά σε πραγματικό χρόνο και το 90% από αυτές θα γίνουν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας και της Χιλής.

Εξέχοντες συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα δώσουν ραντεβού στο ΛΕΑ για να προσεγγίσουν, να αξιολογήσουν και να ορίσουν ζωτικά ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό, και ειδικά με τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στα νέα δεδομένα και στον τρόπο ζωής που φαίνεται να αλλάζει.

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ φιλοξενεί όχι μόνο καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους συγγραφείς και τους προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε ελληνικό και ιβηροαμερικανικό έδαφος, να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με το αναγνωστικό κοινό.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους για το 2021 είναι οι:

Σαμάντα Σβέμπλιν (Αργεντινή), Λεονάρντο Τόνους (Βραζιλία), Αλέξις Ντίας Πιμιέντα (Κούβα), Κάρλος Θανόν, Φελίπε Μπενίτεθ Ρέγες, Μαρία Μαρτίνεθ και Μάρτα Οριόλς, (Ισπανία), Μπρέντα Ναβάρο (Μεξικό), Μαριέλα Σαχέλ, Τατιάνα Πρετέλτ (Παναμά), Φερνάντο Ιουασάκι (Περού), Ρομπέρτο Αμπουέρο (Χιλή), Πέτρος Μάρκαρης, Σταμάτης Πολενάκης και Ηλίας Φραγκάκης (Ελλάδα).

Η θεματική και οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ ΛΕΑ για το 2021 είναι οι εξής: Νουάρ μυθιστόρημα | Λογοτεχνία και μετανάστευση | Βραδιές ποίησης | Μουσικές παραστάσεις | Αφηγήσεις ιστοριών | Θεατρικές παραστάσεις | Αφιερώματα | Εργαστήρια δημιουργικής γραφής | Εργαστήρια γαστρονομίας | Ισπανοαμερικανικός φιλελληνισμός

Τέλος, φέτος εγκαινιάζεται το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Φεστιβάλ ΛΕΑ. Το έπαθλο αυτό θα απονεμηθεί στην καλύτερη μετάφραση στα ελληνικά από τα ισπανικά, τα πορτογαλικά ή τα καταλανικά ενός έργου που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα εντός του 2020, στις 11 Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Share This Post

Recent Posts

ΔΠΜΣ «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του

Read More »

Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον, Γεωπληροφορική και Γεωργική Μηχανική

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον, Γεωπληροφορική και Γεωργική Μηχανική» του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής (ΑΦΠ&ΓΜ) της Σχολής Περιβάλλοντος

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated