Ιστορική κοινή σελίδα γράφουν ΕΜΠ και Columbia – Έρχεται το πρώτο διπλό δίπλωμα

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ιστορικής συμφωνίας με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia για την κατάρτιση του πρώτου διπλού διπλώματος (dual degree), φαίνεται να βρίσκεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Φοιτητές των δύο πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Νέα Υόρκη, έδρα του Columbia, αλλά και στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, δέκα αριστούχοι φοιτητές από την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν παράλληλα δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, παρακολουθώντας οκτώ εξάμηνα στην Αθήνα και δύο στη Νέα Υόρκη και να λάβουν δύο διπλώματα: το μεταπτυχιακό σε διάφορες ειδικότητες μηχανικών από το Columbia και το δίπλωμα (integrated master) από το ΕΜΠ. Τα διπλά διπλώματα είναι μια σύγχρονη επιλογή για τους φοιτητές με στόχο να αποκτήσουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο και δεξιότητες από δύο διαφορετικά ΑΕΙ.

Παρά τις δυσκολίες που συνδέονται με ασυμβατότητες, όπως οι τετραετείς προπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ σε αντίθεση με τις πενταετείς σπουδές στο ΕΜΠ, η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και άλλα· εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και θα ξεπεραστούν. Να τονισθεί ότι η επιλογή των φοιτητών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα βασίζεται αποκλειστικά στην επίδοσή τους στις σπουδές και στο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Kαινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανακατεύθυνσης του Department of Informatics and Telematics “Εφαρμοσμένη Πληροφορική” (https://applied.dit.hua.gr/ )💻💻 Υποβολή αίτησεων ηλεκτρονικά έως τις 28/06/2024 στον σύνδεσμο: https://application.hua.gr/ Για

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated