Γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (θεωρία και οργανοληπτική δοκιμή)», διάρκειας 80 διδακτικών ωρών, το οποίο διεξάγεται εξ αποστάσεως (ασύγχρονη εκπαίδευση) & διά ζώσης. Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Ευστάθιος Πανάγου (Καθηγητής ΓΠΑ).

Σκοπός

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου, στην αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών αυτών και στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου.

Αναγκαιότητα Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (θεωρία και οργανοληπτική δοκιμή)» παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση στην οργανοληπτική αξιολόγηση της ελιάς και του ελαιόλαδου, προσφέροντας εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες γνώσεις και δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως απαραίτητες στον ανταγωνιστικό δυναμικό χώρο της παραγωγής και μεταποίησης ελιάς και ελαιόλαδου. Κατά το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται μέσω εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέγει τις ώρες και τον ρυθμό με τον οποίο θα το παρακολουθεί. Ταυτόχρονα, κατά την πρακτική εξάσκηση οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου, βάσει του κανονισμού του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (International Olive Council, IOC). Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο από εργαζόμενους στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και προώθησης της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου ή στο χώρο της εστίασης, ή από όσους επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο αυτό, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου και να γνωρίζουν τις πρακτικές γευσιγνωσίας αυτών για την καλύτερη παραγωγή και προώθησή τους.

Περισσότερα…

Γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (θεωρία και οργανοληπτική δοκιμή)

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Kαινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανακατεύθυνσης του Department of Informatics and Telematics “Εφαρμοσμένη Πληροφορική” (https://applied.dit.hua.gr/ )💻💻 Υποβολή αίτησεων ηλεκτρονικά έως τις 28/06/2024 στον σύνδεσμο: https://application.hua.gr/ Για

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated