Φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό του δικτύου C40 Cities

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού “Students Reinventing Cities” για την Αθήνα. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις του δικτύου C40 Cities, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό τον διαμοιρασμό οραμάτων για πιο βιώσιμες και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή πόλεις και γειτονιές. Συγκεκριμένα, το θέμα του διαγωνισμού ήταν η παραγωγή ιδεών αστικής ανάπλασης και περιβαλλοντικής και κοινωνικής αναζωογόνησης της περιοχής της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.

Η διεπιστημονική φοιτητική ομάδα “Green Hive” την οποία συγκρότησαν 11 φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (ΤΜΧΑ), Γεωπονίας, και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, διακρίθηκε στο διαγωνισμό, λαμβάνοντας τη μοναδική Ειδική Μνεία (Special Mention).

Σύμβουλος της ομάδας Green Hive ήταν η Γαρυφαλλιά Κατσαβουνίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολεοδομικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Το όραμα της ομάδας Green Hive αφορά την πρόταση 10 ιδεών στην περιοχή της Κυψέλης που προωθούν έναν πιο βιώσιμο, ανθεκτικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στη γειτονιά της Φωκίωνος Νέγρη. Οι ιδέες αυτές είναι εύκολα υλοποιήσιμες και αξιοποιούν τα υπάρχοντα υλικά της περιοχής. Προάγουν ομαδικότητα, συμμετοχικότητα και αυτο-οργάνωση των πολιτών και δημιουργούν θεσμούς τόσο στενούς όσο οι κυψέλες των μελισσών. Η κύρια ιδέα είναι η δημιουργία ενός συστήματος καλλιέργειας στα κενά δώματα πέριξ της Φωκίωνος Νέγρη τα οποία παραγόμενα προϊόντα θα πωλούνται στην Αγορά Κυψέλης.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Πληροφορική» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Kαινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανακατεύθυνσης του Department of Informatics and Telematics “Εφαρμοσμένη Πληροφορική” (https://applied.dit.hua.gr/ )💻💻 Υποβολή αίτησεων ηλεκτρονικά έως τις 28/06/2024 στον σύνδεσμο: https://application.hua.gr/ Για

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated