Πρέβεζα

Το Τμήμα Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωάννινων δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των δύο τμημάτων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής, του Παραρτήματος Πρέβεζας του ΤΕΙ Ηπείρου, σύμφωνα με το Π.Δ. 84, ΦΕΚ 124/03-06-2013.  

Σκοπός του τμήματος είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και παρέχει γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα σχετικά με τη οργάνωση και λειτουργία Λογιστικών και Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας στον τομέα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής.

Με κατοχυρωμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα του Λογιστή-Φοροτέχνη και του Χρηματοοικονομικού συμβούλου, καθώς και της διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  οι απόφοιτοι του Τμήματος εξασφαλίζουν τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, http://accfin.teiep.gr, θα αντλήσετε ό,τι σχετίζεται με το εν λόγω τμήμα.

Η Πρέβεζα συνδυάζει ηρεμία και κοσμοπολίτικη ζωή. Τα στενά σοκάκια και τα νεοκλασικά κτίρια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Είναι παραθαλάσσιος νομός και διακρίνεται για τις μορφολογικές μεταβολές του τοπίου.

Οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει η πόλη της Πρέβεζας είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Η Πρέβεζα προς το παρόν δεν διαθέτει φοιτητικές εστίες.

Η πλειονοψηφία των φοιτητών επιλέγει να μείνει στην πόλη της Πρέβεζας ή σε κοντινά σε αυτή χωριά, όπου ενοικιάζονται κυρίως σπίτια πλήρως επιπλωμένα, τα οποία δίδονται στους φοιτητές για τους μήνες που η σχολή είναι σε λειτουργία, για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Ιουνίου. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αποθήκη, όπου φιλοξενεί τα πράγματα του φοιτητή, για να είναι εύκολη η επανεγκατάστασή του στο σπίτι.

Το μίσθωμα είναι χαμηλό και στα γύρω χωριά εξαιρετικά φθηνό. Απλώς, στη δεύτερη περίπτωση, απαιτείται μεταφορικό μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις. Η αναζήτηση κατοικίας είναι σχετικά εύκολη από τους φοιτητές, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες αναρτούν στους πίνακες ανακοινώσεων της σχολής τα σπίτια, τα οποία παρέχουν προς ενοικίαση. Επίσης, οι τοπικές επιχειρήσεις είναι σχεδόν πάντα ενήμερες για τα διαθέσιμα καταλύματα της περιοχής.

Πολλά καταλύματα υπάρχουν σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στην Αμμουδιά, στο Θεσπρωτικό, στο Καναλάκι, στην Καστροσυκιά, στη Λούτσα, στη Λυγιά.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά κόστη:

Τιμή Ενοικίασης Διαμερίσματος κατά μέσο όρο:

Διαμέρισμα με 1 Δωμάτιο στο κέντρο της πόλης – 210€ /μήνα

Διαμέρισμα με 1 Δωμάτιο έξω απο το κέντρο – 180€ /μήνα

Διαμέρισμα με 3 Δωμάτια στο κέντρο της πόλης -350€ /μήνα

Διαμέρισμα με 3 Δωμάτια έξω από το κέντρο της πόλης – 300€ /μήνα

Κόστος Σίτισης:

Η σίτιση για τους δικαιούχους φοιτητές παρέχεται στις φοιτητικές εστίες από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους έως την περάτωση των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου και διακόπτεται μόνο κατά τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα. 

Ένα γεύμα σε οικονομικό εστιατόριο

κοστίζει περίπου 8€ / άτομο ενώ ένα γεύμα σε εστιατόριο ανώτερης ποιότητας περίπου 16€ / άτομο.

Μπύρα μπουκάλι 500ml  από 2.50€ έως 5€

Καφές – 3€

Αναψυκτικά – 1.50€

Κόστος μεταφοράς:

Αναφορικά με το κόστος των μετακινήσεων, τα τοπικά δρομολόγια της Πρέβεζας είναι πολλά προς όλα τα γύρω χωριά, κυρίως τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Επίσης, ισχύει έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου 25% σε όλα τα δρομολόγια για τους φοιτητές της περιοχής. 

Στην Πρέβεζα υπάρχει κινηματογραφική Λέσχη με προβολή πολλών ταινιών σε τακτά χρονικά διαστήματα και ελεύθερη είσοδο στο πολιτιστικό κέντρο Πρέβεζας. Επίσης, λειτουργεί ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος “Κυανή ακτή” που βρίσκεται στην παραλία της Πρέβεζας με εισιτήριο 4-5 ευρώ για τους φοιτητές.

Στο λιμάνι και στα σοκάκια της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν νόστιμους ντόπιους μεζέδες και ψάρια, ενώ η νυχτερινή ζωή της πόλης είναι έντονη όλο τον χρόνο, στα πολύ καλά μπαράκια και κλαμπ της. Το καλοκαίρι θα απολαύσετε πολλές μουσικές κομπανίες, που πραγματοποιούν τις συναυλίες τους.

Οδικό Δίκτυο

Οδικός η Πρέβεζα απέχει 400χλμ από την Αθήνα και 450χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Από Αθήνα θα πάρετε την εθνική οδό με κατεύθυνση την Πάτρα. Θα περάσετε στο Αντίρριο και μετά ακολουθήστε τη διαδρομή Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία- Άκτιο – Πρέβεζα.

Αεροπορικές Μεταφορές

Η Πρέβεζα αεροπορικά εξυπηρετείται απ’ το αεροδρόμιο του Ακτίου που είναι μεικτής χρήσης, στρατιωτικό και επιβατικό.

Αρχαιολογικοι χώροι:

 • Νικόπολη της Ηπείρου, η πόλη της νίκης
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
 • Πηγές Αγ. Γεωργίου – Ρωµαϊκό Υδραγωγείο της Νικόπολης
 • Αµβρακικός κόλπος
 • Natura 2000
 • Αρχαιολογικός χώρος Νεκροµαντείου
 • Ποταµός Αχέρων

Κάστρα:

 • Κάστρο Αγίου Ανδρέα
 • Κάστρο του Αγίου Γεωργίου
 • Κάστρο του Παντοκράτορα

Πηγή

Μουσεία:

 • Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, Λ.Ιωαννίνων, Πρέβεζα. Λειτουργεί από το 2009.
 • Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Νεοχωρίου Πρέβεζας. Είναι κλειστό. Απαιτείται ραντεβού με το Δήμο.
 • Δημοτικό Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Φλάμπουρων (Open Air Ethnographic Museum). Στάνες Σαρακατσαναίων. Λειτουργεί από το 2008.
 • Δημοτική Πινακοθήκη “Ιωάννης Μόραλης”, Αρχοντικό Αθανασιάση, Ιστορικό κέντρο Πρέβεζας. Λειτουργεί από το 2012.
 • Ιδιωτική Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης, Αγιος Θωμάς Πρέβεζας. Με ραντεβού. Λειτουργεί από το 2009.
 • Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Πρέβεζας, Λεωφόρος Μαργαρώνας. Ανακατασκευάσθηκε το 2006. Μακέτα αναπαράστασης Ναυμαχίας Ακτίου. Κατόπιν ραντεβού.
 • Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο κοινότητας Καμαρίνας (Ζάλογγο). Κατόπιν ραντεβού.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις:

 • Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Πολιτιστικά Δρώμενα:

 • Κανάρια
 • Παργινά
 • Ζαλόγγεια
 • Γιορτή καλαμποκιού

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις:

 • Γυναικείο καρναβάλι στην Πρέβεζα
 • Γυναικείο καρναβάλι στη Φιλιππιάδα

(Διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.preveza.gr)

Χρήσιμες Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΚΤΕΛ Πρέβεζας: 2682022213
Νοσοκομείο Πρέβεζας 2682061200
Ταξί-Ραδιοταξί Πρέβεζας: 26510.38.400
Νοσοκομείο Πρέβεζας: 2682061200

Χάρτης

Φωτογραφίες

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

On the occasion of the celebration of the International Education Day and the bicentennial of the 1821 Greek Revolution, the General Secretariat of Higher Education of the Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs and the General Secretariat of Public Diplomacy and Greeks Abroad of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, organize on Sunday, January 24 2021, at 14:30, the online conference: Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora