Λευκάδα

Λευκάδα

Το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, με έδρα τη Λευκάδα ιδρύθηκε το 2018 (Ν.4559/2018). Το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης αναμένεται να εκκινήσει το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 οπότε και θα δεχτεί τους πρώτους εισακτέους.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την μεταφορά, στα αμέσως επόμενα χρόνια, του  Τμήματος σε νέο ιδιόκτητο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Λευκάδας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ήτοι το κτήριο του πρώην Κέντρου Νεότητας). Οι εργασίες μετασκευής του κτιρίου αναμένεται να αρχίσουν σύντομα. Στο νέο κτίριο θα μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες, τα γραφεία των καθηγητών, τα εργαστήρια, οι αίθουσες διδασκαλίας και κάθε άλλη δραστηριότητα του Τμήματος.

Από την ίδρυσή του, το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενσωμάτωσε και εκτελεί το Πρόγραμμα Σπουδών του πρώην Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, μέχρι την αποφοίτηση των πρόσφατων εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2018-19 όπως προβλέπεται από τον Ν.4559/2018.

Το πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύθηκε το 2013 (ΦΕΚ 136/Α΄/5−6−2013), και είχε δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις με ξεχωριστό αριθμό εισακτέων:

  • Διοίκησης Επιχειρήσεων, που προσφέρει μέσα από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό θεματικό  της πεδίο σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων εστιάζοντας στη δημιουργία οικονομικού και τεχνικού υπόβαθρου και ταυτόχρονα προσφέρει εξειδικευμένες, σύνθετες και σημαντικές γνώσεις στους τομείς του μάρκετινγκ, του δικαίου, της πληροφορικής και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων περιλαμβάνει δύο κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων και
    • Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
  • Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, που καλύπτει τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο σχεδόν όλα τα επιμέρους πεδία του κλάδου του Τουρισμού παρέχοντας μια σειρά άμεσα συναφών διδασκόμενων μαθημάτων στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

Φοιτητική Μέριμνα:

Στη Λευκάδα ένας φοιτητής έχει το δικαίωμα να αιτηθεί κάρτα σίτισης και να σιτίζεται δωρεάν στο φοιτητικό εστιατόριο της σχολής. Στους φοιτητές παρέχεται: Μεσημεριανό (13:00 – 15:00) Βραδινό (18:00 – 20:00). Ποσοστό 68% περίπου των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών, έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 20.000 €

Επίσης έχει κάποιος τη δυνατότητα να κάνει Αίτηση για να λάβει το φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα εφόσον έχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση.

Πρακτική Άσκηση : Η πρακτική άσκηση έχει εξάμηνη διάρκεια. Πραγματοποιείται μετά το τέλος του εβδόμου εξαμήνου σπουδών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία τουλάχιστο τα 2/3 των υποχρεωτικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών και τα μαθήματα ειδικότητας του Τμήματός τους.

Για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών υπάρχει διαθέσιμη και η υπηρεσία στέγασης των φοιτητών στη φοιτητική εστία, που στεγάζεται στο  κτίριο του Κέντρου Νεότητας Λευκάδας αλλά και σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία της περιοχής. Ο δικαιούχοι μπορούν να διαμένουν δωρεάν στα δωμάτια που τους διατίθενται μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους, εφόσον καλύπτουν τα κριτήρια που τίθενται για αυτό το σκοπό. 

 

Δραστηριότητες

Είναι πολλές οι δραστηριότητες  στις οποίες ο κάθε φοιτητής μπορεί να έχει πρόσβαση κατά όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Η Λευκάδα διαθέτει αναγνωρισμένες σχολές εκμάθησης για ιστιοσανίδα, Kitesurf, Ιστιοπλοΐα, Κατάδυση, θαλάσσιο σκι, Αλεξίπτωτο πλαγιάς, Ιππασία, Ποδήλατο βουνού, πεζοπορία και άλλα σπορ. Η ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας – το σύμπλεγμα των μικρών νησιών Μαδουρή, Σκορπιός, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός – θεωρείται μια από τις καλύτερες περιοχές στο κόσμο για ιστιοπλοΐα ή για εκδρομές με βάρκα που μπορεί να νοικιάσει κάποιος. Πρωτότυπες και ξεχωριστές εμπειρίες μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς τους και να προσφέρουν τόσο στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης, όσο και στιγμές εκμάθησης σε όποιο τομέα επιλέξει κανείς.

Περισσότερες υπηρεσίες για φοιτητές

Αν και τα περισσότερα ενοικιαζόμενα σπίτια στην Λευκάδα είναι πλήρως επιπλωμένα, για τους φοιτητές που μένουν στην εστία ή στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία υπάρχουν στην πόλη δύο καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες πλυντηρίου self-service για να μπορούν οι φοιτητές να καλύπτουν αυτή τους την ανάγκη χωρίς να γίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στο πατρικό τους σπίτι σε πολύ συχνή βάση.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε έναν αριθμό φοιτητών μετά από επιλογή, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως αυτά περιγράφονται στον Κανονισμό Στέγασής του. Η στέγαση παρέχεται για τους πρωτοετείς φοιτητές στη Φοιτητική Εστία και για τους παλαιότερους φοιτητές σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης.

Επίσης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη σίτιση των φοιτητών του διαθέτει φοιτητικό εστιατόριο. Η σίτιση παρέχεται δωρεάν στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια αριθ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι δε υπόλοιποι καταβάλλουν το ποσό των δύο (2) ευρώ ανά γεύμα. Η επίβλεψη του εστιατορίου γίνεται από την Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού.

Το νησί της Λευκάδας, που προσανατολίζεται σταδιακά σε πιο ήπιες μορφές τουρισμού, προσφέρει πολλά είδη καταλυμάτων ανάλογα με τις αισθητικές σας προτιμήσεις αλλά και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Πολλά καταλύματα υπάρχουν σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως ο Άι Γιάννης, η Λυγιά, η Νικιάνα, το Νυδρί, το Γένι, το Δεσίμι, ο Μικρός Γιαλός, τα Σύβοτα, η Αμμούσω, η Βασιλική, το Πόρτο Κατσίκι, ο Άγιος Νικήτας και το Κάθισμα, ενώ δε λείπουν και ενδιαφέροντα καταλύματα στα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας της Λευκάδας. Υπάρχουν διαθέσιμα στη Λευκάδα πάνω από 430 ενοικιαζόμενα δωμάτια, 94 ξενοδοχεία και ξενώνες, 192 παραδοσιακές κατοικίες και βίλες και 7 κάμπινγκ. 

Κόστος ενοικίου φοιτητικής στέγης

Από 180 μέχρι και 400 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές για μία γκαρσονιέρα στην πόλη της Λευκάδας, ανάλογα βέβαια και με την περιοχή που αυτή βρίσκεται και με άμεσο φυσικά συσχετισμό με το πόσο κοντά βρίσκεται στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Ωστόσο, μετά το σημείο των καιρών με την πτώση στα ενοίκια, πλέον οι μεσίτες αντιμετωπίζουν κι άλλο ένα φαινόμενο, αυτό των γονιών που αντί να ενοικιάσουν, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες των 5.000 ή 7.000 ευρώ, προκειμένου  να αγοράσουν τις γκαρσονιέρες για τα παιδιά τους. Στην παρούσα φάση, σημαντικό γεγονός για την εύρεση αξιόλογης και παράλληλα οικονομικής κατοικίας για τα παδιά τους, είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να κινηθούν το συντομότερο δυνατό προς την κατεύθυνση της μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας γιατί τα φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά την περίοδο των εγγραφών επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Ευτυχώς, όσον αφορά στην επίπλωση των εν λόγω κατοικιών, στην περίπτωση βέβαια που είναι για ολοχρονική χρήση από τους φοιτητές και μη επιπλωμένη, η προσαρμοστικότητα μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων στις ανάγκες της αγοράς έχει διευκολύνει κατά πολύ τις οικογένειες των μελλοντικών φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καταστήματα με ηλεκτρικά είδη και εταιρίες οικιακού εξοπλισμού προσαρμόζουν τα προγράμματά τους, τα προϊόντα τους και τις προσφορές τους αυτήν την περίοδο στις φοιτητικές ανάγκες. Για παράδειγμα:

Όλες οι εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας προσφέρουν φοιτητικό αριθμό καρτοτηλεφώνου ή σύνδεσης με την παροχή internet σε πολύ χαμηλότερες τιμές για τα έτη που ο φοιτητής έχει την φοιτητική του ιδιότητα.

 

Φοιτητικό Δέμα – ΕΛΤΑ

Εάν είσαι φοιτητής στην επαρχεία (ή και όχι) και σκέφτεσαι να στείλεις ή να σου στείλουν δέματα οι φίλοι ή οι γονείς σου τα ΕΛΤΑ προσφέρουν έκπτωση 30% στις τιμές των δεμάτων εσωτερικού για τα δέματα που στέλνονται από ή προς φοιτητές.

Τοπικά ΚΤΕΛ Λευκάδας

Τα τοπικά κτελ στην Λευκάδα αποτελούνται από λεωφορεία που σας μεταφέρουν από και προς όλες τις περιοχές. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια κάθε 10 λεπτά.
Στο παρακάτω link θα βρείτε τα δρομολόγια και τις περιοχές που ανανεώνονται συνεχώς:

Δρομολόγια Κτελ

Τιμές Εισιτηρίων

Οι τιμές των εισιτηρίων εντός του νομού κυμαίνονται από 1,80€ (ελάχιστο κόστος διαδρομής μέχρι 14χλμ) έως 3,70€ όπου είναι και η πιο μακρινή διαδρομή. Με τις αντίστοιχες τιμές να διαμορφώνονται στο μισό τους για τους φοιτητές της περιοχής.

Οι τιμές των εισιτηρίων δε διαμορφώνονται από τις εταιρείες των ΚΤΕΛ, αλλά καθορίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών με υπουργική απόφαση. Οι σημερινές τιμές ισχύουν από 20-07-2015 κατά εφαρμογή της παρ.1α του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (Α 80) αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. από 13% σε 23% στις υπηρεσίες αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών.

             ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ

      50%

    25%

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΑΘΗΝΑ

36,80

18,90

27,80

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΜΕΓΑΡΑ

33,10

17,10

25,10

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΙΣΘΜΟ

29,40

15,20

22,30

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

26,20

13,60

19,90

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΑΙΓΙΟ

20,70

10,90

15,80

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΠΑΤΡΑ

17,60

9,40

13,50

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΡΙΟ

16.40

8,70

12,60

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ

12,30

6,20

9.20

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

5,50

2,80

4,10

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΒΟΝΙΤΣΑ

2,00

1,00

1,50

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

38,50

19,30

28,90

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΒΕΡΟΙΑ

33,90

17,00

25,50

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΚΟΖΑΝΗ

28,90

14,50

21,70

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΓΡΕΒΕΝΑ

23,80

11,90

17,90

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ

12,20

6,10

9,20

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


ΛΕΥΚΑΔΑ  ΠΡΕΒΕΖΑ

13,30


2,90

6,60


1,50

10,00


2,20

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Διατίθεται εισιτήριο επιστροφής για τις παρακάτω διαδρομές, με ισχύ ενός μήνα από την ημερομηνία έκδοσής του.

Λευκάδα – Αθήνα  63,00, Λευκάδα – Θεσσαλονίκη 70,00

ON-LINE ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ  Έκπτωση 10% στην ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου για τις παρακάτω διαδρομές.

Λευκάδα – Αθήνα 33,40  Λευκάδα – Θεσσαλονίκη 35,40  Λευκάδα – Πάτρα 16,00

Εισιτήριο Επιστροφής  Λευκάδα-Αθήνα-Λευκάδα  59,00

Γεύμα σε εστιατόρια – ποτά – αναψυκτικά

Στη Λευκάδα ένας φοιτητής έχει το δικαίωμα να αιτηθεί κάρτα σίτισης και να σιτίζεται δωρεάν στο φοιτητικό εστιατόριο της σχολής. Το παρεχόμενο επαναλαμβανόμενο διαιτολόγιο δεκαπενθημέρου συντάσει επιτροπή καθηγητών του τμήματος διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στους φοιτητές παρέχεται: Μεσημεριανό (13:00 – 15:00) Βραδινό (18:00 – 20:00). Ποσοστό 68% περίπου των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών, έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 20.000 €.

Επίσης υπάρχουν και πολλά εστιατόρια στην πόλη της Λευκάδας που προσφέρουν φοιτητικές τιμές και πλούσια γεύματα προκειμένου να τους επισκέπτονται συχνά οι φοιτητές. Το κόστος αυτής της επιλογής κυμαίνεται από 8-15 ευρώ.

Η νυχτερινή έξοδος για μπύρα ή ποτό μπορεί να κοστίσει από 2,5 – 7 ευρώ ανάλογα με την εποχή και για πιο εξεζητημένες επιλογές και κυρίως τις περιόδους της τουριστικής κίνησης μπορεί να ξεπεράσει και τα 10 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Κινηματογράφος στη Λευκάδα

Στη Λευκάδα λειτουργεί ο Δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων που προβάλλει επιλεγμένες ταινίες με 4 ευρώ για τους φοιτητές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Λευκάδα – Νυχτερινή ζωή – Περιοχές με εστιατόρια – μπαρ

Η πλειοψηφία των κέντρων διασκέδασης βρίσκεται στη Χώρα της Λευκάδας, στο Νυδρί και τη Βασιλική. Οι επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή, θα μείνουν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά κλαμπ, πληθώρα μπαρ και καφετεριών, αλλά και αμέτρητα καλά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες. Το υπέροχο νησί του Ιονίου, κατά κοινή ομολογία, διαθέτει μία τεράστια ποικιλία από bars και night clubs. Τα περισσότερα από αυτά είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της Λευκάδας, αλλά και σε πολλά τουριστικά θέρετρα. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας θα διαπιστώσετε, ότι η ήρεμη και γαλήνια Λευκάδα, μόλις πέσει το σκοτάδι μετατρέπεται σε ένα νησί γεμάτο κέφι, που θα σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Λευκάδα είναι το νησί που συνδυάζει τα πάντα με ένα μοναδικό τρόπο. Μπορείτε να βρείτε κάθε είδους εστιατόρια, αλλά και κάθε είδους bar, που μπορούν να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις. Είτε ψάχνετε ένα ήρεμο εστιατόριο για ένα γευστικό δείπνο, είτε ένα μπαράκι για να απολαύσετε το ποτό σας, είτε ένα club για να χορέψετε μέχρι το πρωί, η Λευκάδα μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Η Χώρα, το Νυδρί και η Βασιλική, κρατούν τα σκήπτρα της νυχτερινής ζωής, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι τα υπόλοιπα χωριά του νησιού υστερούν σε διασκέδαση. Η νεολαία συνήθως επιλέγει clubs για ξέφρενο χορό μέχρι πρωίας, ρομαντικά μπαράκια για γευστικά κοκτέιλ, αλλά και μαγαζιά, στα οποία διοργανώνονται βραδιές karaoke. Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα επιλέξουν είτε ένα ήσυχο μπαράκι για το ποτό τους είτε ένα εστιατόριο, στο οποίο θα δοκιμάσουν gourmet γεύσεις, τις οποίες θα συνοδεύσουν με ένα μπουκάλι κρασί. Η πρόταση, όμως, στην οποία δε λένε ποτέ «όχι» ούτε μικροί ούτε μεγάλοι, είναι τα μοναδικά πάρτι που διοργανώνονται στα αμέτρητα beach bars του νησιού. Αυτά τα πάρτι συνήθως ξεκινούν γύρω στις 11 το βράδυ και διαρκούν μέχρι το πρωί. Ποτό, χορός και διασκέδαση μέχρι ο έναστρος ουρανός να παραχωρήσει τη θέση του στον χρυσαφένιο ήλιο. Τα γευστικά και δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ σε συνδυασμό με μουσική rock, ελληνική, pop, reggae και φυσικά νυχτερινό μπάνιο για τους τολμηρούς, υπόσχονται αξέχαστες νύχτες στην υπέροχη Λευκάδα.

Τα κυριότερα club της Λευκάδας είναι τα εξής:

Art Club (Λυγιά)

K Beach Bar (Νικιάνα)

Sea To See (Πόλη της Λευκάδας)

Sunset & stars (Νυδρί)

Tree Bar (Νυδρί)

Joy Bar (Πόλη της Λευκάδας)

Taratsa Open (Πόλη της Λευκάδας)

Porto Cafe and Bar (Πόλη της Λευκάδας)

Havana Cafe Bar (Πόλη της Λευκάδας)

Kopla

Bubbles Bar (Νυδρί)

Capital Club

Κουζίνα της πόλης και της περιοχής

Όπως όλα τα νησιά του Ιονίου, έτσι και η Λευκάδα, χάρη στο κλίμα της έχει μια μεγάλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας : ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, θυμαρίσιο μέλι, σταφύλια και κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Όσον αφορά στο κρασί, αυτό που παράγεται από την ποικιλία Βερτζαμί, θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Εκτός από το κρασί, μπορείτε να δοκιμάστε κάποιο από αρωματικά λικέρ όπως: ροσόλι, μέντα και τριαντάφυλλο, καθώς και το μη αλκοολούχο αναψυκτικό από πικραμύγδαλο, τη σουμάδα.

Η κουζίνα της Λευκάδας, δε διαφοροποιείται από την κλασική Μεσογειακή κουζίνα, αλλά έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, από τη Βενετική κουζίνα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, τα οποία βρίσκονταν για χρόνια υπό τη Βενετική κατοχή. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και κρεατικών πιάτων, καθώς και νόστιμα γλυκά. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάστε:  Λουκάνικα και σαλάμια, ιδιαίτερα πικάντικα.

Σαβόρο, ψάρι μαγειρεμένο με σκόρδο, κρεμμύδι και δεντρολίβανο.

Αλιάδα, θαλασσινό πιάτο με ολόφρεσκα ψάρια.

Γλυκά snacks : μαντολάτο και παστέλι.

Παραδοσιακή λαδόπιτα. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και κάθε νοστιμιά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, μεζέδες ή κυρίως πιάτα : τζατζίκι, μουσακάς, γαριδοσαλάτα, καλαμαράκια, στιφάδο, σουβλάκια και γύρος. Οι επιλογές στη Λευκάδα είναι πάρα πολλές και μπορείτε να βρείτε ουζερί, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, πολυτελή εστιατόρια. Το νησί της Λευκάδας προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να βρείτε fast food restaurants, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί, ψαροταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια. Κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Λευκάδας είναι:

Riviera | 2645021480

Βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδας, σε μια πολύ γραφική τοποθεσία, κοντά στην ακτή. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να σας μαγειρέψουν ότι επιθυμείτε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μεζέδες και κυρίως πιάτα, μαγειρευτά ή ψητά της ώρας. Θα ενθουσιαστείτε από το υπέροχο φαγητό και από τις καλές τιμές.

Festino | 26450 92017-92305

Σας περιμένει ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, στο Νυδρί για να σας εξυπηρετήσει, σε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον. Είναι το κατάλληλο εστιατόριο που μπορεί να καλύψει όλες τις γευστικές προτιμήσεις. Σερβίρει τα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πολλά πικάντικα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και ειδικά πιάτα για τους χορτοφάγους. Ότι και αν προτιμάτε, το Festino είναι έτοιμο να σας το προσφέρει!

Τράτα | 2645092690

Η Τράτα είναι μια κλασική ελληνική ταβέρνα στο Νυδρί. Είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα οικογενειακό γεύμα, σε ένα πολύ οικογενειακό περιβάλλον. Το μενού περιλαμβάνει μια εξαιρετική ποικιλία πιάτων, μαγειρεμένα με ολόφρεσκα υλικά. Οι τιμές είναι πολύ λογικές και το φαγητό υπέροχο!

Ελιά | 2645092655

Βρίσκεται στο Νυδρί, από το 1989 και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες. Συνδυάζει το νόστιμο φαγητό, τη μοναδική ατμόσφαιρα, την άψογη εξυπηρέτηση και τις πολύ καλές τιμές. Βαρέλι | 2645092906

Αν θέλετε ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, το Βαρέλι είναι το κατάλληλο εστιατόριο. Θα το βρείτε στη Μαρίνα, στο Νυδρί, σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους και στους επισκέπτες, γιατί φημίζεται για την πολύ καλή ποιότητα του.

Μόλος | 2645095548-95278

Είναι η καλύτερη ψαροταβέρνα στη Λευκάδα και βρίσκεται στο λιμάνι, στο Μικρό Γιαλό, κοντά στον Πόρο. Σερβίρει αποκλειστικά φρέσκα ψάρια και κάθε είδους θαλασσινά, μαγειρεμένα με εξαιρετικές συνταγές. Η θέα στη θάλασσα είναι μοναδική και η ταβέρνα είναι ανοιχτή όλη την ημέρα.

Τ’ Αλώνι Ταβέρνα – σχάρα & μαγειρευτά

Γιάννης Ταβέρνα – μαγειρευτά & ψάρι

Θυμάρι Δημιουργική ελληνική κουζίνα

Το Κύμα Ψαροταβέρνα

Μαργαρίτα Ταβέρνα – μαγειρευτά & σχάρα

Μηνάς Ψαροταβέρνα

Ξούρας Ψαροταβέρνα

Πορτόνι Ταβέρνα – μαγειρευτά & ψάρι

Η Ράχη Κλασική ελληνική κουζίνα

Σαπφώ Ταβέρνα – μαγειρευτά

Seven islands Ταβέρνα

Σταύρος Ψαροταβέρνα – μαγειρευτά

Φρύνη στο μώλο  Μεζεδοπωλείο

Στο νησί της Λευκάδας μπορεί κανείς να φτάσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι:

• Αεροπορικώς: Το νησί της Λευκάδας δε διαθέτει αεροδρόμιο. Υπάρχει όμως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου, στην Πρέβεζα, το οποίο απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει με λεωφορείο ή με ταξί. Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις που συνδέουν την Αθήνα – Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος, με το ‘Ακτιο και διαρκούν περίπου 45 λεπτά. Το αεροδρόμιο του Ακτίου συνδέεται επίσης με την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, και τη Σητεία, στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, υπάρχουν πτήσεις charter που συνδέουν το ‘Ακτιο με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία. Εάν κάνετε την κράτηση του αεροπορικού σας εισιτηρίου αρκετό χρόνο νωρίτερα, μπορείτε εξασφαλίσετε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Αεροδρόμιο Ακτίου: Τηλ.: 26820.26.113

• Οδικώς: Η απόσταση Λευκάδα – Αθήνα είναι 385 χιλιόμετρα. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας μέσω της γέφυρας που συνδέει τη Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε το αυτοκίνητο με το ferry boat. Εναλλακτικά, αν δε θέλετε να οδηγήσετε, μπορείτε να φτάσετε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που αναχωρούν από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Από την Αθήνα τα δρομολόγια είναι καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι 2 φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες. Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης Ακτίου και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έχουν διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση στο νησί της Λευκάδας. Link: www.ktel-lefkadas.gr

• Ακτοπλοϊκώς: Τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, είναι τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια τα οποία αποτελούν πύλες εισόδου προς το Ιόνιο. Από το Νυδρί και τη Βασιλική, υπάρχουν καθημερινά ferry boats που συνδέουν τη Λευκάδα με την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και με τα μικρότερα νησιά Σκορπιό, Σπάρτη, Μεγανήσι, Μαδουρή, Πριγκιποννήσια, Σκορπίδι. Τηλέφωνα Λιμεναρχείου Λευκάδας: 26450 22322, Νυδρίου 26450 92509, Βασιλικής 26450 31323.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

• Με Λεωφορείο: Η κεντρική στάση λεωφορείου στη Λευκάδα βρίσκεται στη μαρίνα, στην Οδό Γκολέμη, στην πρωτεύουσα. Τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά. Τα λεωφορεία ταξιδεύουν προς το ανατολικό τμήμα του νησιού πολύ συχνά, ενώ λιγότερο συχνά είναι τα δρομολόγια προς τη δυτική ακτή. Οι προορισμοί των λεωφορείων είναι οι εξής: Νυδρί, Βασιλική, Πόρος, ‘Αγιος Νικήτας, Κατοχώρι, Καριότες, Καραβιάτικα και άλλοι.

ΚΤΕΛ Τοπικά δρομολόγια

• Με Ταξί: Στη Λευκάδα οι υπηρεσίες των ταξί είναι διαθέσιμες να σας εξυπηρετήσουν με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο, όλο το εικοσιτετράωρο. Υπάρχουν πιάτσες ταξί στην πρωτεύουσα και στα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να βρείτε ένα ταξί στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Υπάρχει επίσης και υπηρεσία ράδιο ταξί. Για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς η χρέωση είναι προκαθορισμένη, ενώ για κάποιους άλλους υπάρχει κάποια ελάχιστη χρέωση στην οποία προστίθεται κάποια επιπλέον, ανάλογα με τα χιλιόμετρα και την περιοχή που θέλετε να πάτε. Τηλ Ραδιοταξί Λευκάδας: 18300, 26450-26555

• Με Αυτοκίνητο: Το αυτοκίνητο είναι το πιο ιδανικό μέσο για να εξερευνήσετε το νησί της Λευκάδας, δεδομένου ότι είναι αρκετά μεγάλο.

• Με Βάρκες: Υπάρχουν διαθέσιμες μικρές βάρκες, καΐκια, που μπορούν να σας μεταφέρουν σε διάφορες παραλίες της Λευκάδος ή στα γειτονικά νησάκια Σκορπιό, Σπάρτη, Μεγανήσι, Μαδουρή, Πριγκιποννήσια, Σκορπίδι. Τηλέφωνα Λιμεναρχείου Λευκάδας: 26450 22322, Νυδρίου 26450 92509, Βασιλικής 26450 31323.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Λίγο έξω απ’ την πόλη και απέναντι ακριβώς απ’ την πλωτή γέφυρα βρίσκεται το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας. Το κάστρο αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Μέσα στην πόλη υπάρχει το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο στεγάζει έργα τέχνης, καθώς κι ευρήματα απ’ την παλαιολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους και η Μαρίνα Λευκάδας, η οποία θεωρείται απ’ τις μεγαλύτερες και απ’ τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο. Κοντά στο χωριό Φρύνι, λίγο έξω απ’ την πόλη βρίσκεται η Ιερά Μονή Φανερωμένης, που αποτελεί μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Δυο χλμ νότια της πόλης υπάρχει η περιοχή του Καλλιγονίου, η οποία περιλαμβάνει τα ερείπια που σώζονται από την προϊστορική πόλη Νήρικος. Ο συγκεκριμένος τόπος έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Υπάρχουν επίσης πληθώρα από μουσεία για κάθε γούστο.

Link: https://www.youtube.com

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Εκτός απ’ αυτά όμως, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει και τα πανέμορφα φυσικά τοπία που διαθέτει το νησί. Οι παραλίες αστείρευτης ομορφιάς, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως, αφού πολλές απ’ αυτές έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς, αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο. Υπάρχουν επίσης και οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω απ’ το Νυδρί, καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας στο δήμο Σφακιωτών. Το ακρωτήριο Λευκάτα, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του και προκαλεί τεράστιο θαυμασμό σε όσους το επισκέπτονται.

Link: https://www.youtube.com

Η Λευκάδα, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, έχει πλούσιο πολιτισμό με ποικίλες παραδόσεις και ήθη, τα οποία κρύβουν μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων. Το καρσάνικο κέντημα, τα έθιμα των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων και τα Πασχαλινά έθιμα είναι μερικά απ’ τα πιο σημαντικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του λευκαδίτικου λαού. Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος (ΦΕΛ), που αποτελεί το δεύτερο αρχαιότερο μουσικό σωματείο στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1850), έχει συνδράμει στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, συμμετέχοντας σε σπουδαία ιστορικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896. Επίσης, στο νησί, κάθε καλοκαίρι, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ χορού και μουσικής (Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ) απ’ το 1962 μέχρι και σήμερα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης που πρωτοδιοργανώθηκαν το 1955 και αποτελούν έναν απ’ τους παλαιότερους πολιτισμικούς θεσμούς στον ελλαδικό χώρο. Στο νησί της Λευκάδας λαμβάνουν χώρα πολλές τοπικές εκδηλώσεις καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή της Αποκριάς ενώ είναι έθιμο να καίνε το Γαϊτανάκι στο τέλος της γιορτής. Κατά τους θερινούς μήνες, οργανώνονται οι γιορτές του Λόγου και της Τέχνης, με επιστημονικά συμπόσια, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Το Πάσχα γιορτάζεται με τον παραδοσιακό επτανησιακό τρόπο: λιτανεία το Μ.Σάββατο συνοδεία της φιλαρμονικής και σπάσιμο κανατιών. Το Πανηγύρι της Αγίας Τριάδας γίνεται στη Μονή Φανερωμένης συγκεντρώνοντας πλήθος προσκυνητών κάθε χρόνο. Στις 6 Αυγούστου γίνεται το Πανηγύρι του Αγίου Δονάτου, με τη γιορτή της Φακής, στην Εγκλουβή, στις 11 Αυγούστου, γίνεται αναπαράσταση του λευκαδίτικου γάμου στην Καρυά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνονται στο Νυδρί τα Βαλαωρίτεια με ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς και την Βαρκαρόλα, ενώ πανηγύρια πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη, όπως στην Αγία Κυριακή (6 Ιουλίου), στη Λυγιά και τα Βασιλικά (15 Αυγούστου), στα Σύβοτα (23 Απριλίου ή Δευτέρα του Πάσχα) και αλλού.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η Λευκάδα θεωρείται η πατρίδα των ποιητών και γενικότερα των καλλιτεχνών. Σπουδαίοι άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία με τα έργα τους, όχι μόνο στη Λευκάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιο σημαντικά πρόσωπα είναι: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης : Πολύ μεγάλος ποιητής, ο οποίος υπήρξε και πολιτικός, εκπροσωπώντας τη Λευκάδα στην Ιόνιο Βουλή απ’ όπου αγωνίστηκε για την Ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα Άγγελος Σικελιανός : Σπουδαίος ποιητής που υπήρξε εμπνευστής της Δελφικής Ιδέας Ιωάννης Ζαμπέλιος : Διορίστηκε εισαγγελέας των Ιονίων νήσων, ενώ μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία Αλέξανδρος Παναγούλης : Κορυφαίος πολιτικός και ποιητής. Εναντιώθηκε στη δικτατορία της χούντας κι έγινε ιδιαίτερα γνωστός παγκοσμίως λόγω της γενναίας απόπειρας δολοφονίας κατά του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και για τα βασανιστήρια που υπέστη μετά την θαρραλέα πράξη του.

Link1: http://www.lefkadaslowguide.gr

Link2: https://www.youtube.com

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

Τα ήθη, τα έθιμα και ο δημιουργικός λόγος του λευκαδίτικου λαού στις διάφορες μορφές του, οι ευχές και οι κατάρες, τα παραμύθια και τα αινίγματα, τα σατιρικά του άσματα και οι ευτράπελες διηγήσεις, αποτελούν τους θησαυρούς μιας πλούσιας και μεγάλης παράδοσης που, στις περισσότερες εκφάνσεις της, διατηρείται ζωντανή ως τις μέρες μας.

Πολλά έθιμα συνυφασμένα με το εορτολόγιο και τον κύκλο της ζωής – Χριστουγεννιάτικα, Πασχαλινά, Αποκριάτικα και Σαρακοστιανά – διατηρούνται μέχρι σήμερα. Τα πιο σημαντικά, είναι:

• Χριστουγέννων: Τις παραμονές των Χριστουγέννων οι γυναίκες πλάθουν Χριστόψωμα ή Χριστοκούλουρα και τον σταυρό. Για τα αγόρια φτιάχνουν σταυρούς και για τα κορίτσια τις βλάχες ή μπαλούμπες. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων κόβουν το σταυρό, συγκεντρώνονται όλοι στο σπίτι, γύρω από το στρωμένο τραπέζι, στη μέση του οποίου βάζουν το μπουκάλι με το κρασί. Ο σταυρός χαράσσεται σε τέσσερα κομμάτια και τον βάζουν πάνω στο μπουκάλι. Τότε απλώνοντας όλοι το δεξί τους χέρι, πιάνουν και κόβουν το σταυρό κάνοντας ευχές.

• Πρωτοχρονιάς: Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Λευκαδίτες βάζουν στα σπίτια τους νεροκρέμμυδα – τις κουτσούνες – για το καλό του σπιτιού και για γούρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, υποδέχονται το νέο χρόνο με το έθιμο της Διάνας, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Φιλαρμονική Λευκάδος. Διάνα θα πει «εωθινός» – ύμνος, τραγούδι ή προσευχή. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πριν ξημερώσει, η Φιλαρμονική – που την ακολουθούν μικροί και μεγάλοι, με φωνές και τραγούδια – περιδιαβαίνει στους δρόμους της πόλης παίζοντας χαρμόσυνα κομμάτια και τον Εωθινό, ενώ κάνει συνεχώς στάσεις έξω από τα σπίτια, σαν ευχή για το καλό του χρόνου. Η Διάνα είναι πιθανότατα κατάλοιπο από την εποχή της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας.

• Θεοφανείων : Την ημέρα των Θεοφανίων, την ώρα που ο δεσπότης ρίχνει το σταυρό, οι παρευρισκόμενοι, βουτούν τρεις φορές στη θάλασσα ένα μάτσο πορτοκάλια που κρατούν δεμένα με σχοινί. Κατόπιν τα κρεμούν στα εικονίσματα, ενώ πετούν, την ίδια στιγμή, εκείνα της προηγούμενης χρονιάς που διατηρούνται αναλλοίωτα.

• Πάσχα: Το Μεγάλο Σάββατο, κατά τις εννές το πρωί, οι γυναίκες βγαίνουν στο παράθυρο και «ρίχνουν το κομμάτι» στο δρόμο. Πετούν δηλαδή ένα πήλινο αγγειό, πιάτο, λαγήνι, μπότη και στην ανάγκη ένα κεραμίδι ή κάτι γυάλινο – γενικά ένα εύθραυστο δοχείο που γίνεται κομμάτια. Τα συντρίμμια του σκεύους δεν κάνει να τα μαζέψουν την ίδια μέρα. Το κομμάτι – λέει η παράδοση – το ρίχνουν για να σπάσει η θλίψη, η ησυχία και το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας. Ύστερα, με το χτύπημα της καμπάνας, βγαίνει η Φιλαρμονική στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και παίζει εμβατήρια. Έτσι ο ήχος της μουσικής ανακατεύεται με τον, καθόλου μουσικό αλλά χαρούμενο, κρότο των δοχείων που κομματιάζονται.

Link: http://www.lefkadaslowguide.gr

1. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ 0030

2. ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ 26450

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 3 60700

4. ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 3 60755, 60757

5. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 0 23330

6. ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 3 60500-8

7. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ 2645 3 61000

8. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ 2645 3 61100

9. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 2645 3 61400

10. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΑΣ 2645 3 61200

11. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ 2645 3 61300

12. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΟΥ 2646 0 91281

13. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΥ 2646 0 91484

14. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 0 29375, 29370

15. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 0 22176, 22322

16. ΟΤΕ 2645 0 21299

17. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 2645 0 22555, 22199

18. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) 2645 0 24225

19. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2645 3 60100, 60200, 60300

20. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΚΤΙΟ: 26820 22355 ΑΘΗΝΑ: 210 9666666

21. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (ΚΤΕΛ) ΛΕΥΚΑΔΑ: 2645 0 22364 ΑΘΗΝΑ: 210 5150108 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:2310 595416

22. ΤΑΞΙ ΛΕΥΚΑΔΑ: 2645 0 21200, 24600 ΝΥΔΡΙ: 26450 92000

23. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ: 26450 24539

24. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

2645 0 21266-7, 21608

25. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2645 0 21635

26. ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2645 0 22502

27. ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 2645 0 23815

Χάρτης

Φωτογραφίες

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

On the occasion of the celebration of the International Education Day and the bicentennial of the 1821 Greek Revolution, the General Secretariat of Higher Education of the Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs and the General Secretariat of Public Diplomacy and Greeks Abroad of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, organize on Sunday, January 24 2021, at 14:30, the online conference: Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora