Κέρκυρα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ionio.gr)

H Σχολή Ιστορίας & Μετάφρασης – Διερμηνείας, η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής και η Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου ιδρύθηκαν τον Μάιο 2013, σύμφωνα με το ΦΕΚ 119/28.5.2013, τεύχος Α.

Σχολή Ιστορίας & Μετάφρασης – Διερμηνείας

Η Σχολή Ιστορίας & Μετάφρασης – Διερμηνείας περιλαμβάνει τα εξής Τμήματα:
– το Τμήμα Ιστορίας
– το Tμήμα Ξένων Γλωσσών, Mετάφρασης και Διερμηνείας

Γραμματεία Κοσμητείας της Σχολής Ιστορίας & Μετάφρασης – Διερμηνείας:
Σταματέλα Πρεντουλή, τηλ. 26610 – 87331


Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής

Η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής περιλαμβάνει τα εξής Τμήματα:
– το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας
– το Τμήμα Πληροφορικής

Γραμματεία Κοσμητείας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής:
Βασίλης Αρβανάκος, τηλ. 26610 – 87423

Δικτυακός τόπος Σχολής: isi.ionio.gr


Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

Η Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει τα εξής Τμήματα:
– το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
– το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Γραμματεία Κοσμητείας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών:
Μίκα Κουρκούλου, τηλ. 26610 – 87527

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών περιλαμβάνει τα εξής Τμήματα:
– το Τμήμα Τουρισμού 

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσφέρει και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. www.ionio.gr/central/gr/postgraduate

Οι αιτήσεις για τη στέγαση γίνονται μέσω της ιστοσελίδας sites.ionio.gr/e-care και από φέτος αυτή η διαδικασία ισχύει και για τους πρωτοετείς φοιτητές. Εκτός από τη φοιτητική εστία, τα ξενοδοχεία που διαμένουν οι φοιτητές είναι:

1) City Marina

2) Ελληνίς

3) Αρήτη

4) Φωλιές

– foititisstinkerkyra.blogspot.gr

– www.ionio.gr

– Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου  

– Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου 

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπάρχει στη διάθεση των φοιτητών οργανωμένο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο 

Η προετοιμασία των αθλητών και των πανεπιστημιακών ομάδων υπό την καθοδήγηση ειδικευμένων γυμναστών έχει αποφέρει σημαντικές επιτυχίες σε εθνικές και διεθνείς αθλητικές πανεπιστημιακές συναντήσεις.

Θεατρικές Ομάδες Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο δραστηριοποιούνται θεατρικές ομάδες, που απαρτίζονται από φοιτητές όλων των Τμημάτων. Σκοπός τους είναι η παροχή στους φοιτητές της δυνατότητας για εναλλακτικές δραστηριότητες και στο χώρο του πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης, καθώς και η επικοινωνία με το ευρύτερο κερκυραϊκό κοινό. Η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Ιονίου Πανεπιστημίου “Επαγγελματίες-Ερασιτέχνες” (πρώην “Θέατρο του Παραλόγου”) δημιουργήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004. Το 2004 παρουσιάστηκε το έργο «Τελετή» (του Παύλου Μάτεσι) στην Ιόνιο Ακαδημία. Το 2005 παρουσιάστηκε το έργο “Ματωμένος Γάμος” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στον πολυχώρο Stablus, κάτω από το Νέο Φρούριο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γιώργος Φυρογένης 6978149683.

Στο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου δραστηριοποιείται η θεατρική ομάδα “Α.Θ.Λ.ΙΟ.” (Ανεξάρτητη Θεατρική Λέσχη Ιονίου). Αποτελείται κυρίως από φοιτητές, αλλά είναι ανοιχτή για όλους. Λειτουργεί ανεξάρτητα από το Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει επιβλέπων καθηγητής. Σύμφωνα με τα μέλη του Α.Θ.Λ.ΙΟυ ” Όλα τα μέλη είναι ισότιμα, γεγονός που προϋποθέτει ισότιμα μοιρασμένες ευθύνες και συλλογική προσφορά. Είναι όλοι ερασιτέχνες με κοινό γνώμονα την αγάπη για το θέατρο! Επιπλέον, η ομάδα ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου με τις ευθύνες και τα δικαιώματα που του αναλογούν. Τέλος, το 2008, ανέβασε με επιτυχία το έργο του Άρθουρ Σνίτσλερ “Το Γαϊτανάκι του Έρωτα” και συμμετείχε στην Πανεπιστημιάδα των Σερρών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο: .

Κινηματογραφική Λέσχη

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει προβολές μιας σειράς ταινιών από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο κάθε εβδομάδα, εκτός από τις περιόδους αργιών. Το Πανεπιστήμιο, επιθυμώντας να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τον καλό ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, επιχορηγεί καθ’ ολοκληρίαν το πρόγραμμα της κινηματογραφικής ομάδας των φοιτητών, με τον κ. Βάιο Βαϊόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας υπεύθυνο για τη λειτουργία. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών, αλλά και για άμεσο διάλογο για τις ταινίες που προβλήθηκαν, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης

Όσον αφορά στα πληντύρια, το “Μύρισε Σαπούνι” ήρθε να μας δώσει τη λύση. Το μοναδικό στην πόλη Self Service Laundry, βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας, κοντά στα γενικά λύκεια (Νίκου Λευτεριώτη 12) και είναι ανοιχτό από τις 8:30 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, με κάδους χωρητικότητας 10kg και 14kg που εξασφαλίζουν γρήγορο, εύκολο και οικονομικό πλύσιμο και στέγνωμα στα καθημερινά ρούχα αλλά και σε κουβέρτες και παπλώματα. Μέσα σε 50’-70’ μπορείς να έχεις φρεσκοπλυμένη, μυρωδάτη και στεγνή μπουγάδα αφού ο χρόνος πλυσίματος είναι 30′ και ο χρόνος στεγνώματος είναι 20’ για ελαφρά ρούχα και έως 40′ για πιο βαριά. Το κόστος είναι 2€ για το πλύσιμο και 2€ για το στέγνωμα. Η πλύση γίνεται ατομικά σε κάθε πλυντήριο και μπορείτε να έχετε το δικό σας απορρυπαντικό και μαλακτικό ή να αγοράσετε από τον αυτόματο πωλητή του “Μύρισε Σαπούνι” με 0.50€ το καθένα.

Το “Μύρισε Σαπούνι” διαθέτει φιλικό, άνετο χώρο και δωρεάν wifi, οπότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο που θα χρειαστεί να περιμένετε για τη μπουγάδα σας, σερφάροντας στο internet ή μπορείτε να βάλετε τα ρούχα σας να πλένονται και να “πεταχτείτε” να συνεχίσετε τις δουλειές σας στο κέντρο όση ώρα εκείνα ετοιμάζονται. Μια επίσκεψη στο “Μύρισε Σαπούνι” αρκεί για να διαπιστώσετε πως δε χρειάζεται να ανησυχείτε πια για τις “στοίβες” των άπλυτων ρούχων! (www.corfuland.gr)

Οι φοιτητές επιλέγουν ως τόπο διαμονής τα προάστια της Πόλης, δηλαδή τις Κουλίνες, το Σολάρι και τα Κανάλια πέρα από το κέντρο της Πόλης.

Το Κέντρο Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών παρέχει την υπηρεσία e-Ενοικιάζεται” η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση αναγκών των φοιτητών και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στοιχεία “e-Ενοικιάζεται”:

Πρόκειται για μια υπηρεσία που αναπτύχθηκε το έτος 2010 και αντικείμενο της οποίας είναι:

  1. Η διαδικτυακή παρουσίαση πληροφοριών για την εύρεση στέγης στην περιοχή της Κέρκυρας
  2. Η ανάρτηση αγγελιών πωλήσεων ειδών (οικιακός εξοπλισμός, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη)

Κόστος ζωής

Τα ενοίκια στο κέντρο είναι υψηλά. Οι τιμές των ενοικίων ανέρχονται στα 300-350 ευρώ το μήνα για μια γκαρσονιέρα. Η συγκατοίκηση είναι πάντα μια καλή λύση αν θέλετε να μειώσετε τα έξοδα. Σε περίπτωση που επιλέξετε να μη μείνετε στο κέντρο, αλλά στα περίχωρα, θα χρειαστεί να μετακινείστε με το λεωφορείο. Η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου είναι 0,80 για την Α’ ζώνη και 1,10 για τη Β’ ζώνη.

Ωστόσο, το φαγητό και η διασκέδαση κυμαίνονται σε λογικές τιμές. Στο νησί προσφέρονται όλες οι τυπικές επιλογές σχετικά με το φαγητό, σε οικονομικές τιμές.

Η περιήγηση στην πόλη της Κέρκυρας είναι η ιδανική αναψυχή, εφόσον μάλιστα συνοδεύεται από πλήθος πολιτιστικών ερεθισμάτων και από εξαιρετικά καταστήματα που προσφέρουν φαγητό, καφέ ή ούζο. Οι πολιτισμοί που διασταυρώθηκαν στο χώρο της έχουν αφήσει έντονα τα χαρακτηριστικά τους και ανάμεσα σ’ αυτά ζουν, εργάζονται και χαίρονται οι σημερινοί Κερκυραίοι.

Παραδοσιακά ταβερνάκια, πολυτελή εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ψαροταβέρνες, εμπνευσμένα από την μακραίωνη κερκυραϊκή γαστρονομική παράδοση, αλλά και από τη διεθνή κουζίνα, βρίσκονται στην πόλη αλλά και τα προάστια, περιμένοντας τους επισκέπτες με δελεαστικές γαστρονομικές απολαύσεις. Η νυχτερινή διασκέδαση σε κλαμπ, μπαρ και ελληνάδικα, υπογραμμίζει αυτό που στην Ελλάδα αποκαλείται ξεφάντωμα.

Η νυχτερινή ζωή της Κέρκυρας ξεκινά από τα κλασσικά cafe του Λιστόν με ουζάκι, τσιτσιμπύρα και παγωτό, και μπορεί να συνεχιστεί στην πλατεία Δημαρχείου και στην οδό Γκίλφορντ, σε ένα εξαίσιο περιβάλλον όπου εστιατόρια με στυλ θα σας προσφέρουν στιγμές άλλων εποχών.

Διάσπαρτα μέσα στα καντούνια της πόλης υπάρχουν ταβερνάκια, εστιατόρια με καθαρή τοπική κουζίνα αλλά και αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια – κουζίνα που θεωρείται στενά συγγενική με την κερκυραϊκή. Στα δύο φρούρια, Παλιό και Νέο, σας περιμένουν εκπλήξεις, δύο καφετέριες που το βραδάκι σερβίρουν και ποτό κάτω από τους ήχους διακριτικής μουσικής.

Μια ολοκληρωμένη βραδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει από ευθείες: στο εμπορικό κέντρο, στο Μαντούκι απέναντι από το Τελωνείο του λιμανιού, ξενικά η ευθεία, ένας ίσιος δρόμος γεμάτος bar.

Με το καρνάγιο και τις ψαρόβαρκες από την μια μεριά, τα bar και τα club από την άλλη. Μαγαζιά για κάθε γούστο. Rockan, Soul, Trans, Underground και Ελληνικά μπερδεύονται σε μαγαζιά με κήπους, με μπαλκόνια, με φοίνικες και πολύ κόσμο. Εδώ το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί. Όποιος μπει στην ευθεία δύσκολα θα φύγει πριν το ξημέρωμα.

Όμως δεν είναι το μόνο μέρος που μπορεί κανείς να ξενυχτίσει. Αντίστοιχες καταστάσεις υπάρχουν στα Γουβιά και το Κοντόκαλι, τουριστικοί προορισμοί εξαιρετικά δημοφιλείς, που προσφέρουν στον επισκέπτη όλες τις δυνατότητες για νυχτερινό ξεφάντωμα.

Λίγο πριν ξυπνήσει το νησί, μπορείτε να περπατήσετε στην παλιά πόλη, μακριά από την τουριστική πολυκοσμία της ημέρας, για να δείτε το Ανάκτορο και τα Φρούρια με το πρώτο φως του ήλιου. Παρέα με τα περιστέρια, μοναδικοί περιπατητές στα καντούνια θα έχετε όλη την πόλη στη διάθεσή σας. Η βόλτα αυτή την ώρα έχει άρωμα από γιασεμί και αγιόκλημα ανάκατο με υγρασία από παλιά υπόγεια. Ο ήχος της πόλης είναι ο ψίθυρος των μυστικών της που αιώνες φυλάγονται εδώ μέσα και μόνο την αυγή βγαίνουν για να μεθύσουν και να πλανέψουν τους ανυποψίαστους διαβάτες. (www.corfu.gr)

Οδικώς με αυτοκίνητο: Αθήνα – Ηγουμενίτσα 448 χλμ – 5 ώρες και 3 λεπτά Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα 323 χλμ – 3 ώρες και 10 λεπτά Πάτρα-Ηγουμενίτσα 249 χλμ – 3 ώρες και 20 λεπτά

Με ΚΤΕΛ από ΑΘΗΝΑ (Αφετηρία Κηφισός τηλ. 210 5129443). Σημεία επιβίβασης εκτός αφετηρίας Κόρινθος, Πάτρα, Αγρίνιο, Άρτα κ.λπ. Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Αφετηρία κοντά στον Κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ τηλ. 2310 510110). Σημεία επιβίβασης εκτός αφετηρίας Λάρισα, Ιωάννινα κ.λ.π. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ktel.org ή στο τηλέφωνο 14 505

Η Κέρκυρα είναι συνδεδεμένη αεροπορικώς με αρκετές πόλεις της Ευρώπης με πτήσεις τσάρτερ (charters flights)

  • Αθήνα OLYMPIC AIRWAYS, τηλ.2109616161 και στο site της Ο.Α.
  • Κέρκυρα OLYMPIC AIRWAYS, τηλ. 2661038694
  • Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», τηλ.2661030180

Λιμεναρχείο: 26610 32655. Διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 45 λεπτά με δρομολόγια από της 6 το πρωί μέχρι της 10 το βράδυ.

  • Πλοία εξωτερικού (Πάτρα, Μπάρι, Μπρίντεζι, Ανκόνα, Τεργέστη, Βενετία)
  • ANEK LINES
  • MINOAN LINES
  • Aπό Πάτρα αναχωρούν τα πλοία για Ιταλία που έχουν ενδιάμεση στάση στο λιμάνι της Κέρκυρας ή την Ηγουμενίτσα.
  • Από Ιταλία τα ίδια πλοία κάνουν στάση στην Κέρκυρα πριν καταλήξουν στην Πάτρα.

Πληροφορίες σχετικά θα πάρετε από τα Λιμεναρχεία Κερκύρας (26610 32655), Ηγουμενίτσας (26650 99460)

(www.cabs.gr)

Ραδιοταξί Κέρκυρας: Τηλ. 26610 33811

Ο επισκέπτης που θα περιηγηθεί την πόλη της Κέρκυρας, τα προάστιά της, τους περιφερειακούς οικισμούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερκυραίων θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την ‘προίκα’ που η φύση και ο άνθρωπος έδωσαν στην Κέρκυρα. Η πόλη της Κέρκυρας ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (www.corfu.gr)

Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας στην πόλη το ιδιαίτερο χρώμα της. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν τζαμιά και μιναρέδες. Σφραγίδα ασιατικής κατοχής δεν υπάρχει στο νησί. Εδώ που η Ευρώπη σμίγει με την Ελλάδα και που η φύση απλόχερα σκόρπισε δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, αναπτύχθηκε ο Κερκυραϊκός Πολιτισμός με σημαντικές ιδιαιτερότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Μπορεί το κατακαλόκαιρο οι στενοί δρόμοι της πόλης, τα καντούνια, να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, πάντα όμως υπάρχει για τον επισκέπτη κάποιο ήσυχο μέρος, στα πιο μικρά δρομάκια και στις σκιερές πλατείες, για να ξαποστάσει και να απολαύσει μια δροσερή τσιτσιμπύρα. (www.corfu.gr)

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί:

Η ιδιαιτερότητα του Κερκυραϊκού Πολιτισμού, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις, οφείλονται στην επίδραση των στοιχείων του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού πάνω στη ντόπια Ελληνική πολιτιστική παράδοση. Λάτρης των παραδόσεων, μέχρι σημείου υπερβολής, ο Κερκυραίος, που δύσκολα ξενιτεύεται γιατί αγαπάει υπέρμετρα την ιδιαίτερή του πατρίδα, συμμετέχει ενεργά στην τήρηση και διαιώνιση των Κερκυραϊκών εθίμων, που φθάνουν ως τις μέρες μας αναλλοίωτα, αποδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της Κέρκυρας. Η βαθιά θρησκευτικότητα που διακατέχει τον Κερκυραίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατήρηση των παραδόσεων και εθίμων που αφορούν τη θρησκευτική λατρεία. Από τον καιρό ακόμη της πρώιμης Ενετοκρατίας οι θρησκευτικές τελετές και των δύο δογμάτων στην Κέρκυρα είχαν Βενετική επιβλητικότητα και Βυζαντινή κατάνυξη. Οι λιτανείες του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, τα μοναδικά έθιμα του Κερκυραϊκού Πάσχα με τους επιταφίους και τις λιτανείες, τα δεκάδες πανηγύρια στην πόλη και τα προάστια, όπου οι πιστοί συμμετέχουν με θρησκευτική ευλάβεια, μαρτυρούν την αδιάρρηκτη σχέση των Κερκυραϊκών παραδόσεων με το μακρινό παρελθόν.

Η διατήρηση των λαογραφικών παραδόσεων και εθίμων του νησιού μέσω των πολλών τοπικών εκδηλώσεων και των διαφόρων φεστιβάλ τέχνης (μουσικής, χορού, κ.ά.) που υπάρχουν, συνεπικουρείται από τη διατήρηση ενδυματολογικών στοιχείων (Κερκυραϊκή φορεσιά), δημοτικών τραγουδιών και γαστρονομικών παραδόσεων.

Έτσι φθάνουν μέχρι τις μέρες μας μοναδικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, της Καθαροδευτέρας και του Πάσχα, του Αϊ Γιαννιού του Λαμπατάρη, της Μεταμόρφωσης, του Δεκαπενταύγουστου και των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η παραδοσιακή Κερκυραϊκή κεραμική κατέχει εξέχουσα θέση και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη μακραίωνη πορεία της μαζί με τη λιθογλυπτική, την ξυλογλυπτική, την υφαντική, τη Χρυσοκεντητική, την καλαθοπλεκτική και τη λαϊκή αρχιτεκτονική. Μέχρι σήμερα στα προάστια και την Κερκυραϊκή ύπαιθρο επιβιώνουν έθιμα του τρύγου, του μαζέματος του ελαιοκάρπου και του γάμου συνυφασμένα με τo δημοτικό τραγούδι, το χορό και την ντόπια μελωδία.

Μια από τις σπουδαιότερες θέσεις στην Κερκυραϊκή παράδοση κατέχει το μοναδικό, Κερκυραϊκό Καρναβάλι που διατηρεί ακόμη μέχρι σήμερα στοιχεία από την αρχαιοελληνική Διονυσιακή-Σατυρική παράδοση εμπλουτισμένα με τους Βενετσιάνικους τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που ήλθαν όταν το νησί διαφεντευόταν από τους Βενετούς.

– Δήμος Κερκυραίων (www.corfu.gr)

– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (pin.gov.gr)

– Νοσοκομείο: Τηλ. 26610 32533

– Φαρμακεία: Τηλ. 26610 33333

– Δημοτική Αστυνομία: Τηλ. 26610 22353

– Αστυνομία: Τηλ. 100

– Πυροσβεστική: Τηλ. 199

– Τροχαία: Τηλ. 26610 22353

– Αστικό ΚΤΕΛ: Τηλ. 26610 31595

– Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Τηλ. 26610 28928

– Ραδιοταξί Κέρκυρας: Τηλ. 26610 33811

– Δήμος: Τηλ. 26613 62700, 26613 44410 (www.corfu.gr)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων pin.gov.gr

Χάρτης

Φωτογραφίες

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

On the occasion of the celebration of the International Education Day and the bicentennial of the 1821 Greek Revolution, the General Secretariat of Higher Education of the Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs and the General Secretariat of Public Diplomacy and Greeks Abroad of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, organize on Sunday, January 24 2021, at 14:30, the online conference: Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora