Καβάλα

Στην πόλη της Καβάλας λειτουργεί η Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τα εξής τμήματα:

Στην Καβάλα επίσης υπάρχουν 2 τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος τα οποία είναι:

Καθώς και το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου

Φοιτητικές εστίες

Η Σπουδαστική Εστία διαθέτει τρία κτίρια (Φ1, Φ2, Φ3) με 230 δίκλινα δωμάτια συνολικά και κοινόχρηστες τουαλέτες και λουτρά. Τα δωμάτια στα κτίρια (Φ1,Φ2, Φ3) διαθέτουν και δίκτυο παροχής υπηρεσιών INTERNET μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου. Το γραφείο της Σπουδαστικής Λέσχης δίνει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας σπουδαστής να στεγασθεί στην Εστία.

Σίτιση

Στο ισόγειο της Σπουδαστικής Εστίας Φ2 λειτουργεί το Εστιατόριο που παρέχει σίτιση με τρία γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός των περιόδων διακοπών οπότε είναι κλειστό. Συνήθως υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον φαγητά και το ημερήσιο κόστος για όσους δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση είναι εξαιρετικά μικρό. Η Σπουδαστική Λέσχη παρέχει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας σπουδαστής να έχει δωρεάν σίτιση. Στο χώρο της Σχολής και συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτιρίου ΧΒΔ υπάρχει κυλικείο το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και σε αυτό μπορεί κανείς να φάει πρόχειρα ή να αγοράσει χρήσιμα πράγματα π.χ. εισιτήρια.

Σύλλογοι

Στο χώρο του Πανεπιστημίου παρέχεται πλούσια φοιτητική ζωή σε πολλά επίπεδα και δραστηριότητες. Στο Ίδρυμα λειτουργούν το θεατρικό εργαστήρι «Θεατοί εν δράσει…» μουσικές ομάδες, ατελιέ ζωγραφικής και αγιογραφίας. Στον αθλητικό τομέα υπάρχουν 3 ομάδες με διακεκριμένες συμμετοχές στην Πανεπιστημιάδα και συγκεκριμένα: ποδοσφαίρου, μπάσκετ, και βόλεϊ. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για τις ομάδες πολεμικών τεχνών, αεροβικής και παραδοσιακών χορών. Στους παραδοσιακούς χορούς δραστηριοποιούνται επίσης οι Σύλλογοι Ποντίων και Κρητών Φοιτητών. Άλλοι δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι των Κυπρίων και των Θεσσαλών Φοιτητών καθώς και των αποφοίτων του Τμήματος Δασοπονίας.

Δημοφιλείς περιοχές που ζουν φοιτητές

Φοιτητικά Σπίτια: Ενοικιάσεις κατοικιών στις περιοχές Κέντρο, Νέα Καρβάλη, Χαλκερό, Λεύκη, Άνω Λεύκη, Κηπούπολη, Παναγούδα, Παναγιά, Αγ. Ιωάννης, Πεντακόσια, Δεξαμενή, Σουγιούλου, Αγ. Παύλος, Σανατόριο, Παλαιό Τσιφλίκι, Άγιος Σύλλας και Άσπρη Άμμος

Κόστος ενοικίου φοιτητικής στέγης

Εκτός από τους φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν στέγαση και καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις , μπορούν να νοικιάσουν Studio έως και διαμερίσματα  80 τμ. με τις τιμές ων ενοικίων να  κυμαίνονται από 180-330 ευρώ/μήνα

Εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών

Τις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας τις καθορίζει αποκλειστικά το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων . Όλα τα εισιτήρια ισχύουν για μία μόνο διαδρομή (εκτός από τα συνεχόμενα εισιτήρια που ισχύουν για διπλές διαδρομές και εξυπηρετούν κυρίως το επιβατικό κοινό για τις γραμμές 1-Βύρωνος και 11-Νέου Νοσοκομείου-Περιγιαλίου).  Εισιτήρια βρίσκει κανείς σε διάφορα σημεία της πόλης όπως στο κεντρικό σταθμαρχείο. Μπορεί όμως και να προμηθευτεί και μέσα στα λεωφορεία από τους οδηγούς με προσαυξημένη όμως τιμή επί των εισιτηρίων εκτός του λεωφορείου.

 

Κανονικό €

Μειωμένο €

Φοιτητικό €

Α’ Ζώνη

1,10

0,60

0,80

Β’ Ζώνη

1,50

0,75

1,10

Γ’ Ζώνη

2,00

1,00

1,50

Εισιτήρια οδηγού

1,70

1,00

1,00

Τιμές των μηνιαίων καρτών για απεριόριστες διαδρομές

 

Κανονικό κόμιστρο €

Φοιτητικό κόμιστρο €

Α’ Ζώνη

55

40

Β’ Ζώνη

75

55

Γ’ Ζώνη

100

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Α στη ζώνη Β ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Β.

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Β στη ζώνη Γ ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Β.

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Α στη ζώνη Γ ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Γ.

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Β στη ζώνη Α ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Β.

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Γ στη ζώνη Β ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Β.

Για μετακινήσεις από τη ζώνη Γ στη ζώνη Α ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Γ.

Για μετακινήσεις εντός μίας και μόνο ζώνης ισχύει το κόμιστρο της ζώνης Α

Ενδεικτικά καταναλωτικά αγαθά

Το Κόστος των καταναλωτικών αγαθών δεν διαφέρει πολύ με αυτό της υπόλοιπης Ελλάδας. Τα βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως το 1 λίτρο γάλα και το 0,5 κιλό ψωμί  κοστίζουν 1,12 € και 0,84€ αντίστοιχα. Τα προϊόντα μαναβικής [κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτες μήλα, πορτοκάλια μπανάνες μαρούλι (1kg το καθένα) δεν υπερβαίνουν τα 7€. Μια 12αδα αυγά κοστίζει 2,8 € ,1kg ρύζι 1,5 €. Οι πρωτεϊνούχες τροφές, όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό 6 και 8  € αντίστοιχα. Τα αλκοολούχα ποτά και μη κοστίζουν 1,25 € (330ml μπύρα) έως 6 € (1 μπουκάλι κρασί.

Κόστος για αθλητισμό και αναψυχή

Συνδρομή γυμναστηρίου για ενήλικα 40€ /μήνα

Κινηματογράφος 7,5€/μήνα

Μισθοί και υπόλοιπα έξοδα

Μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός (μετά από φόρους) 609,25 €

Στεγαστικό επιτόκιο σε ποσοστά (%), Ετήσια 4.25

Βενζίνη 1,44€/λίτρο

Μπουκάλι με νερό (0,33ml) 0.5€

Λοιπά έξοδα: Hλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, νερό, 160.37 €

Internet (10 Mbps, Unlimited Data, Cable/ADSL) 20,00€

www.numbeo.com

Η Καβάλα διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή.

spoudazwkavala.gr

Εστίαση –Café

Η πόλη διαθέτει πάνω από 100 καταστήματα εστίασης, τα οποία είναι σε προσιτές τιμές για φοιτητές. Εστιατόρια (9), ταβέρνες (26), ουζερί (15), burger house(10), creperies (8), fast food (35), pizza and pasta (8), ψητοπωλεία (15).

Ένα οικονομικό (φοιτητικό) γεύμα κοστίζει 10 €/άτομο, ενώ ένα γεύμα σε ταχυφαγείο κυμαίνεται στα 6 €. Επίσης υπάρχουν περισσότερες από 45 καφετέριες για φοιτητές με τον καφέ να μην υπερβαίνει την τιμή των 3€.

Κινηματογράφος

Στην πόλη υπάρχουν 2 κινηματογράφοι:

kavala.citypedia.gr

Sport café&games

Κουζίνα της πόλης και της περιοχής

Η πόλη φημίζεται για 5 απολαυστικά φαγητά, τα οποία πρέπει όπως οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς αν την επισκεφθεί:

 • Ψάρι αχνιστό
 • Κολοκύθα κόκκινη με μπάτζο(σκληρό αιγοπρόβειο τυρί, με προέλευση τη Δυτική Μακεδονία)
 • Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης
 • Κουλακλί μαντί
 • Γαύρος ριγανάτος

www.thetravelbook.gr

Φοιτητικά στέκια και περιοχές

Από φοιτητικής άποψης, ο πρωινός καφές στην Καβάλα είναι πάντα στο λιμάνι. Αν ο καιρός δεν ευνοεί τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν κάτω από το Δημαρχείο (‘Η αλλιώς στο κιλικίο της σχολής)

www.neolaia.gr

Η Καβάλα διαθέτει λιμάνι υπό τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ), ενώ υπάρχει και το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης εντός του ευρύτερου νομού. Η πόλη δε συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Εξυπηρετείται από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. Υπάρχει σχεδιασμός για ένταξη της Καβάλας στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης και για σύνδεση με τους Τοξότες μέσω Νέας Καρβάλης.

Οδικές μεταφορές: Η Καβάλα βρίσκεται επάνω στον αυτοκινητόδρομο της Α2 Εγνατίας Οδού. Η πόλη εξυπηρετείται εκτός του Νομού Καβάλας με τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Συνδέεται καθημερινά με τακτά δρομολόγια με όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Με τη γραμμή των Αθηνών εξυπηρετούνται όσων ο προορισμός είναι μια εκ των πόλεων που βρίσκεται επάνω στο εθνικό άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης. Επίσης, τελούνται δρομολόγια εβδομαδιαία με τα Ιωάννινα.

Αεροπορικές μεταφορές: Η Καβάλα συνδέεται αεροπορικά καθημερινά με την Αθήνα και εβδομαδιαία με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ο Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται στη Χρυσούπολη και εξυπηρετεί τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.

Ακτοπλοϊκές μεταφορές: Παρέχονται ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη Θάσο, νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, και το Λαύριο.

Αστικές συγκοινωνίες:

Οι βασικές γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας είναι:
1. Βύρωνας – Καλλιθέα
2. Δεξαμενή (από Τσολάκη)
3. Νεκροταφεία
4. Κηπούπολη – Τ.Ε.Ι.
5. Άγιος Λουκάς
6. Προφήτης Ηλίας
7. Στάδιο
8. Καλαμίτσα- Μπάτης
9. Άγιος Κωνσταντίνος
10. Νεάπολη- Δέπος
11. Περιγιάλι – Νέο Νοσοκομείο.

Επίσης, λειτουργεί για τουριστικούς, κυρίως, λόγους όλο το χρόνο τραινάκι με το οποίο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Παναγίας.

Ραδιοταξί

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ EUROTAXI, Κύριο Τηλ.: 251 023 2001 

ΤΑΞΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ 2, Κύριο Τηλ.:251 023 0130 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ, Κύριο Τηλ.: 259 302 3391

www.xo.gr

Οι Καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, είναι έργο της Βυζαντινής περιόδου το οποίο δέχτηκε από πολύ νωρίς επιδιορθώσεις και εκτεταμένες επισκευές κατά την Οθωμανοκρατία, ιδιαίτερα στα χρόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και Νομοθέτη (1530 μ.Χ. περίπου). Η διπλή αυτή τοξωτή κατασκευή είχε στόχο να γεφυρώσει τη χερσόνησο της Παναγίας με τις υπώρειες του ορεινού όγκου της Λεκάνης. Χρησίμευε για τη μεταφορά νερού από τις πηγές των ορεινών όγκων (έξι χιλιόμετρα βόρεια) στη σημερινή «Παλιά πόλη» της Παναγίας, με την κύρια πηγή νερού να βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ. ενώ άλλες πηγές χαμηλότερα συμπλήρωναν την τροφοδοσία του. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο μήκους 280 μ. αποτελείται από 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 25 μέτρα. Οι εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1997 με τεχνικές ήπιας παρέμβασης.

Το κάστρο της Καβάλας δεσπόζει πάνω στην κορυφή της χερσονήσου όπου είναι κτισμένη η παλαιά πόλη. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και αργότερα έγιναν αλλεπάλληλες ανακατασκευές και επεμβάσεις στην οχύρωσή του από τους Βυζαντινούς, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Το κάστρο (ακρόπολη) στη σημερινή του μορφή, κτίσθηκε το πρώτο τέταρτο του 15ου αιώνα, στηριζόμενο σε θεμελίωση Βυζαντινής περιόδου. Στο υπαίθριο θέατρό του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Περισσότερα για το Κάστρο μπορείτε να δείτε στο

www.castle-kavala.gr

Το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, κλασσικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Παναγίας (παλαιά πόλη). Είναι από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν την περίοδο αυτή και το μόνο που σώθηκε σχεδόν ακέραιο. Κτίσθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταξύ 1817-1821 από τον ιδρυτή της τελευταίας Αιγυπτιακής δυναστείας, Μεχμέτ Αλή. Για λόγους συναισθηματικούς, ο βαλής της Αιγύπτου θέλησε να ευεργετήσει τη γενέτειρά του με αυτό το θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα. Λειτούργησε ως μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο – οικοτροφείο και ως “πτωχοκομείο” για όλους τους άπορους της πόλης ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Από τα τέλη του 1922 οι χώροι του Ιμαρέτ χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση των προσφύγων. Το 1931, προκειμένου να διαπλατυνθεί η παρακείμενη οδός, ένα μέρος του Ιμαρέτ κατεδαφίστηκε. Το 1967 διατάχθηκε η αποχώρηση όσων ενοίκων (από τους πρόσφυγες) είχαν απομείνει και το μνημείο σφραγίστηκε. Μέχρι να ρυθμιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το Ιμαρέτ παρέμεινε πλήρως εγκαταλελειμμένο. Μετά την τακτοποίηση των θεμάτων ιδιοκτησίας, ένας χώρος του ήταν αναψυκτήριο και εστιατόριο και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες γειτονικών καταστημάτων. Το 2001 ενοικιάστηκε για 50 χρόνια σε επιχειρηματία της Καβάλας, αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελή και καλαίσθητο χώρο φιλοξενίας, που διατηρεί κάτι από την ατμόσφαιρα της εποχής του.

www.imaret.gr

Η ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Η Μονή Λαζαριστών, βρίσκεται στην οδό Κύπρου και κτίσθηκε στο διάστημα 1888-1892. το κτίριο παρουσιάζει μεικτά αρχιτεκτονικά στοιχεία με νεοκλασική επίδραση. Χρησιμοποιήθηκε ως Γαλλικό προξενείο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ

Το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης της Ελληνικής Κοινότητας Καβάλας κτίσθηκε το 1909, από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών. Βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο της πόλης και χρησιμοποιείτο για οργάνωση κοσμικών και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων. Στη νεοκλασική του μορφή παρατηρούνται αρκετά στοιχεία αρχαιοελληνικής παράδοσης.

ΚΤΙΡΙΟ Adolf Wix

Το κτίριο οικοδομήθηκε το 1899 από το Γερμανό βαρώνο Adolf Wix για να χρησιμεύσει ως έδρα των εμπορικών δραστηριοτήτων του και ως οικία. Αρχιτεκτονικά έχει πολλά κοινά στοιχεία με το παρακείμενο κτίριο του σημερινού δημαρχείου. Σήμερα, μετά από διάφορες αλλαγές στην κυριότητά του, ανήκει στο δήμο Καβάλας.

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το κτίριο, μικρογραφία Ουγγρικού πύργου, κτίσθηκε περίπου το 1895 από τον Ούγγρο καπνέμπορο Pierre Herzog. Μετά το θάνατό του το κτίριο πέρασε στην κατοχή τη “Ανώνυμης Εταιρίας Καπνών και Πέραν Θαλάσσης”. Το 1937 επί δημαρχίας Αθανασίου Μπαλάνου αγοράστηκε από το δήμο Καβάλας και έκτοτε στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Το χάλκινο άγαλμα της Νίκης, βρίσκεται μέσα στο δημοτικό κήπο στο χώρο μπροστά στο δημαρχείο. Η ανάγλυφη παράσταση στο βάθος του χώρου του ηρώου φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο και αναφέρεται στους αγώνες των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι το 1940-41. Το χάλκινο άγαλμα είναι του γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη.

ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΚΟΥ

Σήμερα στεγάζει την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Χτίστηκε το 1879 από τον καπνέμπορο Δ.Τόκου. Το 1911 αγοράστηκε για λογαριασμό της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας. Λειτούργησε ως προξενείο, ενώ στέγασε το Δημαρχείο της πόλης από την απελευθέρωση της Καβάλας μέχρι το 1937

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου (μαζί με το διπλανό κτίριο που ήταν ιδιοκτησία του Κλέωνος Κραντονέλλη), αποτελεί το αρχαιότερο από τα σπίτια που χτίστηκαν πριν το 1864 στην Καβάλα μετά την έξοδο του Ελληνικού πληθυσμού από την χερσόνησο της Παναγίας. Άνηκε στα αδέρφια Ν. και Ε. Γρηγοριάδη, από τους πρώτους καπνεμπόρους. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως Τράπεζα ενώ από το 1987 (εγκαινιάστηκε στην παρούσα μορφή του το 1990) ανήκει στο Δήμο Καβάλας και στεγάζει το Δημοτικό Ωδείο. Ο έντονος νεοκλασικός του χαρακτήρας, με τα εντυπωσιακά αετώματα στη στέγη, τους κίονες και το γλυπτό διάκοσμο υποδηλώνει την προσπάθεια του αρχιτέκτονα να τονίσει τη δύναμη, τον πλούτο και την εθνική υπερηφάνεια για την αρχαιοελληνική παράδοση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Καπναποθήκη χτίστηκε τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, ως καπναποθήκη του Τούρκου καπνεμπόρου Κιζί Μιμίν. Το κτίριο αποτελεί παράδειγμα οθωμανικού νεοκλασικισμού (ψευδοκίονες, κιονόκρανα, γείσα) με χρήση και σιχείων μπαρόκ, όπως η επιβλητική επίστεψη της στέγης, με τα τέσσερα στέμματα. Σήμερα ανήκει στο Δήμο Καβάλας και πρόκειται να φιλοξενήσει τα εκθέματα του Λαογραφικό Μουσείου Καβάλας, του Μουσείου Καπνού καθώς και εκθεσιακούς χώρους.

www.kavala.gov.gr

Μουσεία

 • Μουσείο Καπνού
 • Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο
 • Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο
 • Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων 

www.kavala.gov.gr

Πολιτιστικά δρώμενα

 • Φεστιβάλ Φιλίππων (Ιούλιος – Αύγουστος) που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’50
 • Ελευθέρια (Ιούνιος)
 • Ήλιος και πέτρα
 • Δρώμενα τέχνης και πολιτισμού Τέχνης Φλόγα
 • Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών Τέχνης Φλόγα
 • Λαϊκές γιορτές – πανηγύρια
 • Έκθεση Βιομηχανίας – Βιοτεχνίας – Χειροτεχνίας (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος)
 • Kavala Expo (διεξάγεται κάθε χρόνο στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» 
 • Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής (σε όλη τη διάρκεια του έτους)
 • Παρά Πόδας (από το 2015)
 • Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) από το 1993 
 • Πανήγυρη Απόστολος Παύλος στις 29 Ιουνίου επειδή είναι πολιούχος της Καβάλα

www.kavala.gov.gr

Επίσημα  links του Δήμου και   της Νομαρχίας

Υγεία

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Τηλεφωνικό  κέντρο νοσοκομείου  2513-501100.

kavalahospital.gr

Ασφάλεια Καβάλας

Διοικητής

2510 622253

Υποδιοικητής

2510 622254

Αξιωματικός Υπηρεσίας

2510 622263 
2510 622264 Fax: 2510 223581

Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας

2510 622260
2510 622261
2510 622262

Γραφείο Ναρκωτικών

2510 622265
2510 622266

Γραφείο Κυνηγετικών

2510 622267
2510 622268

Γραφείο Ταυτοτήτων

2510 622269
2510 622286

Γραφείο Αλλοδαπών

2510 622271
2510 622272
2510 622287

www.astynomia.gr

Συγκοινωνίες

Πρόεδρος (καθημερινά από 09:00 π.μ – 13:00 μ.μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

2510228557

Γραφείο κίνησης (καθημερινά από 07:00 π.μ – 15:00 μ.μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

2510222130 (εσωτερικό 2)

Λογιστήριο (καθημερινά από 07:00 π.μ – 15:00 μ.μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

2510222130 (εσωτερικό 1)

Σταθμαρχείο (καθημερινά από 05:30 π.μ – 21:30 μ.μ, Σάββατα από 05:30 π.μ – 15:30 μ.μ, Κυριακές 07:30 π.μ – 11:30 π.μ)

2510222912 και 6996913056

Φαξ Λογιστηρίου

2510836226

Φαξ Προέδρου

2510834563

Φαξ Γραφείου κίνησης

2510836226

Αυτόματοι πωλητές εισητηρίων

6947639781

www.astiko-kavalas.gr

Τηλέφωνα και E-mail Δημοτικών Υπηρεσιών

Ταχυδρομική Δ/νση: Κύπρου 10, ΤΚ 65403, Καβάλα

Τηλ. 2513 500 100, 169, Φαξ: 2513 500201 (Γραφείο Δημάρχου)

www.kavala.gov.gr

Ταξί

 • ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ EUROTAXI,  Κύριο Τηλ.: 251 023 2001

 • ΤΑΞΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ 2, Κύριο Τηλ.: 251 023 0130

 • ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ, Κύριο Τηλ.: 259 302 3391

www.xo.gr

Χάρτης

Φωτογραφίες

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

On the occasion of the celebration of the International Education Day and the bicentennial of the 1821 Greek Revolution, the General Secretariat of Higher Education of the Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs and the General Secretariat of Public Diplomacy and Greeks Abroad of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, organize on Sunday, January 24 2021, at 14:30, the online conference: Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora