Αθήνα

Η Αθήνα είναι πραγματικά μια μαγευτική πόλη με πολλές και διαφορετικές επιλογές. Είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με περιοχές και μαγαζιά που σου δίνουν την ευκαιρία να μάθεις για άλλες κουλτούρες και να γευτείς άγνωστες κουζίνες. Έχει πολλά μουσεία και μνημεία που μπορείς να επισκεφτείς ενώ διοργανώνονται πολλές συναυλίες με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες καθώς και φεστιβάλ κατά τη διαρκεί όλου του χρόνου. Η αγορά της είναι εξαιρετική για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Οι φοιτητές έχουν έκπτωση σε αρκετά μαγαζιά ρουχισμού, εστίασης, καφέ και bars.

Περιοχές όπως τα Εξάρχεια, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή συχνάζουν πολλοί φοιτητές.

Στην Αθήνα θα δεις και θα μάθεις πολλά ενώ σίγουρα θα ζήσεις μοναδικές εμπειρίες που θα τις θυμάσαι για όλη σου τη ζωή!

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια, Πολυτεχνέια στην Αθήνα παρέχουν φοιτητική εστία ή κάποια επιδότηση ενοικίου. Για να διακιούται ένας φοιτητής να μείνει στην εστία, θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις (κοινωνικά κριτήρια, εισόδημα) και στη συνέχεια να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κατάλογο με όλες τις φοιτητικές εστίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ.

Δημοφιλή περιοχή που ζουν φοιτητές

Οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν το κέντρο της Αθήνας ή την περιοχή που είναι κοντά η σχολή του όπως Ζωγράφου, Ιλίσια, Βικτώρια, Νέος Κόσμος.

Ξενοδοχεία

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ξενοδοχεία και μεγάλο εύρος στη διακύμανση των τιμών.

Τιμή Ενοικίασης Διαμερίσματος κατά μέσο όρο:

Στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές με διαφορετικό κόστος ενοικίων. Οι περιοχές που είναι κοντά στα Πανεπιστήμια είναι ακριβότερες σε σχέση με τις απομακρυσμένες. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανοδική τάση τιμών των ενοικίων ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το κόστος μιας γκαρσονιέρας.

Διαμέρισμα με 1 Δωμάτιο 250€ /μήνα – 300€ /μήνα.

Κόστος Σίτισης :

Εκτός από της φοιτητικές εστίες όπου το φαγητό παρέχεται δωρεάν σε αρκετούς φοιτητές, υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις όπου ένας φοιτητής μπορεί να φάει στην Αθήνα. Σουβλατζίδικα, μαγειρεία, φοιτητικά στέκια είναι κάποια από αυτά.

Κόστος μεταφοράς :

– Εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών: 0.60 ευρώ /90 λεπτά.

– Εισιτήριο 30 ημερών αστικών συγκοινωνιών : 15 ευρώ.

Η Αθήνα φημίζεται για την ιδιαίτερα έντονη και πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα Σαββατοκύριακα αλλά ακολουθεί έντονους ρυθμούς και τις καθημερινές. Οι προτάσεις διασκέδασης είναι πολλές, ικανοποιούν όλες τις τάσεις και τα γούστα. Φοιτητικά στέκια, καφετέριες, clubs, bars, μπυραρίες, μπουζούκια, κινηματογράφοι, θέατρα, μουσικές σκηνές Live , εστιατόρια, ταβέρνες υπάρχουν σε όλες τις περιοχές τις Αθήνας.

Για μια εναλλακτική έξοδο, δοκιμάστε τις περιοχές Εξάρχεια και Ψυρρή.

Στην Αθήνα οδικώς φτάνει κανείς μέσω των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας ή Αθηνών-Κορίνθου, ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά και αεροπορικώς από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Εντός της πόλης Αθήνας-Πειραιά μπορεί να μετακινηθεί κάποιος με Μετρό, Τραμ, Προαστιακό, Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ. Πληροφορίες για δρομολόγια δίνονται στα παρακάτω sites:

Λεπτομερής οδηγός για τις συγκοινωνίες δίνονται στο website Athens Transport.

Στην Αθήνα βρίσκονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Ακρόπολη και η μεσαιωνική Μονή Δαφνίου. Αξιοθέατα της νεότερης εποχής, χρονολογούμενα από την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους το 1834, περιλαμβάνουν τη Βουλή των Ελλήνων (19ος αιώνας) και την Τριλογία της Αθήνας, αποτελούμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία. Στην Αθήνα βρίσκονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο αρχαίων ελληνικών αρχαιοτήτων, καθώς και το νέο Μουσείο Ακρόπολης. Πηγή

Επιπλέον υπάρχουν πολλά μουσεία που μπορεί ένας φοιτητής να επισκεφτεί όπως το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη, το Πολεμικό Μουσείο κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για τα μουσεία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επίσης υπάρχουν πολυάριθμα πολιτιστικά κέντρα διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Περισσότερες πληροφορίες μας δίνει το website του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα διαθέτει μια πληθώρα χώρων αφιερωμένων στον πολιτισμό. Μουσεία, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα μουσεία που μπορεί ένας φοιτητής να επισκεφτεί όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη, το Πολεμικό Μουσείο κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για τα μουσεία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης και στις επτά δημοτικές κοινότητες, στα οποία διοργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Περισσότερες πληροφορίες για τις Τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που προάγει ο Δήμος Αθηναίων μας δίνει το website του.

Χρήσιμες Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις

Δήμος Αθηναίων

Περιφέρεια Αττικής

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Υγεία 166
Ασφάλεια 100
Συγκοινωνίες 18180
ΤΑΞΙ 2103722001

Χάρτης

Φωτογραφίες