Άρτα

Οι σχολές που έχουν έδρα την Άρτα και ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι οι ακόλουθες:

 • Σχολή Γεωπονίας,Τμήμα Γεωπονίας (tegeo.teiep.gr)
 • Σχολή Μουσικών Σπουδών , Τμήμα Μουσικών Σπουδών (tlpm.teiep.gr)
 • Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,  Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (www.ce.teiep.gr)

Στην Άρτα λειτουργεί Φοιτητική Εστία, δυναμικότητας 150 κλινών. Τα δωμάτια είναι δίκλινα με μπάνιο και υπάρχουν κοινόχρηστες κουζίνες και πλυντήρια ρούχων για κάθε όροφο. Η Φοιτητική Εστία βρίσκεται στην πόλη της Άρτας, στην Γέφυρα Αράχθου.

Φοιτητική διαμονή

Οι περισσότεροι φοιτητές στην Άρτα ζουν σε περιοχές κοντά στις σχολές, για να είναι εύκολη η πρόσβασή τους σε αυτές. Πηγή πληροφοριών για την εύρεση διαμερίσματος στην περιοχή αποτελούν οι αγγελίες των τοπικών εφημερίδων ή του διαδικτύου. Φυσικά, στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι αναρτημένα δεκάδες ενοικιαστήρια, αλλά και αγγελίες φοιτητών, που αναζητούν συγκάτοικο. Μια ακόμα επιλογή είναι τα μεσιτικά γραφεία, στα οποία καταφεύγουν πολλοί ιδιοκτήτες αλλά και υποψήφιοι ενοικιαστές.

Χρήσιμες ιστοσελίδες : https://www.tospitimou.gr, http://www.spiti24.gr.

Το κόστος του ενοικίου μιας φοιτητικής στέγης στην Άρτα κυμαίνεται από 170 – 300 ευρώ. Επίσης, οι φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δικαιούνται, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, 50% εκπτωση στις μετακινήσεις τους με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και 25% επί της κανονικής τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. 

Η διασκέδαση στην πόλη της Άρτας θεωρείται αρκετά καλή, κυρίως λόγω των φοιτητών. Θα βρείτε πολλές καφετέριες και μπαράκια στο κέντρο της πόλης. Ακόμα, υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι με πλούσια δράση και θεατρική δραστηριότητα, αθλητικοί σύλλογοι και υπαίθριο θέατρο στο χώρο του κάστρου. 

Η κουζίνα της Άρτας στηρίχθηκε στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, στην ευρηματικότητα των γυναικών της περιοχής που διαμόρφωσαν μια πλούσια γαστρονομική παράδοση. Πρόσφατα, η Περιφερειακή Ενότητας Άρτας στο πλαίσιο ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος κατέγραψε σε συνεργασία με ντόπιους μάγειρες και νοικοκυρές 200 τοπικά εδέσματα (τα περισσότερα συνηθίζονται ακόμα στα σπιτικά γεύματα, αλλά πολύ λίγα συναντά κανείς σε κέντρα εστίασης) και δημιούργησε ένα Γαστρονομικό Οδηγό Εδεσμάτων της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής κουζίνας. Ειδικότερα:

Άρτοι, αρτοσκευάσματα και δημητριακά: Ζυμωτό ψωμί με προζύμι, κουλούρα καλαμποκίσια, κρεμμυδόψωμο καλαμποκίσιο, μαρμελόνια, περπερίτσα (τυρόψωμο), μπομπότα με σταφίδες, πολυσπόρια.

Μεζέδες: Γομύδια (τηγανητά λάχανα όπου λάχανα εννοούμε τα λάπατα, τους ζοχούς, το σπανάκι, τσουκνίδες), λάπατα τσιγαριστά, τραχανάς, χυλοπίτες, πιλάφι με γαλοτύρι και πετιμέζι, λαχανοντολμάδες, όσπρια, σκορδαλιά με καρύδι.

Θαλασσινά εδέσματα: Αυγοτάραχο, χαβιάρι Άρτας, γάμπαρη Αμβρακικού, κέφαλος πετάλι, πέστροφα σχάρας, σουπιές στον νταβά με κρεμμύδι, χέλι στο κεραμίδι, ψάρια με λάχανα στο φούρνο, μύδια γεμιστά με σπανακόρυζο,

Εδέσματα με κρέας: Μπουμπάρια (έντερα γεμιστά), αγριογούρουνο με κυδώνια και κάστανα, κουνέλι λαγώτο, τσουμπλέκι (κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο), χοιρινό με πρασοσέλινο, μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα, ζυγούρι με ραδίκια, γίδα κοκκινιστή με τραχανά.

Στις πίτες η Άρτα είναι ασυναγώνιστη (όπως άλλωστε όλη η Ήπειρος): Ζαρκόπιτα (ζάρκα σημαίνει γυμνή, άρα πίτα χωρίς φύλλα), κασιάτα, κοσμηρί, κρεασόπιτα (πίτα Πρωτοχρονιάς), μπλατσάρα, ξινογαλόπιτα, πατατόπιτα, πλιγουρόπιτα, τραχανόπιτα, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, λαχανόπιτα (λάχανα είναι τα άγρια χόρτα), μακαρονόπιτα, τυρόπιτα με ρύζι.

Γλυκά: Γλυκά του κουταλιού (φλούδες εσπεριδοειδών, βύσσινο, καρυδάκι, κολοκύθα, μελιτζανάκι, συκαλάκι), κυδωνόπαστο, λαδοραβανί, τρίγωνα, μπουγάτσα, ρυζόγαλο, αμυγδαλωτά (Διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.greekgastronomyguide.gr).

Η Άρτα απέχει 348 χλμ. από την Αθήνα, 323 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 153 χλμ. από την Πάτρα, 77 χλμ. από τα Ιωάννινα, 50 χλμ. από την Πρέβεζα και 108 χλμ. από την Ηγουμενίτσα. Μπορεί, επίσης, να επισκεφτεί κανείς την Άρτα αεροπορικώς από τον αερολιμένα Πρέβεζας (Ακτίου). Κατόπιν, η απόσταση από την πόλη της Άρτας είναι 60 Km. Από τον αερολιμένα Ιωαννίνων η Άρτα είναι 80 Km. Ακτοπλοϊκώς Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Τηλ: +30 2665099400 – Απόσταση από την πόλη της Άρτας 115 Km. Οδικώς. Οι οδικοί άξονες πρόσβασης στο Νομό είναι:

• ΑΘΗΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΡΤΑ
• ΑΘΗΝΑ – ΛΑΜΙΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΡΤΑ
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (μέσω Εγνατίας Οδού) – ΑΡΤΑ
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΡΤΑ
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΝΕΑΠΟΛΙΣ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ
• ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΡΤΑ
Για περισσότερες πληροφορίες: https://el.wikivoyage.org/

Αλλά και με Υπεραστικό ΚΤΕΛ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Πρέβεζα και Λάρισα.

Η Άρτα είναι γεμάτη αξιοθέατα. Τα περισσότερα από αυτά θα τα βρείτε μέσα στην ίδια την πόλη. Ένα από τα πιο γνωστά μνημεία-αξιοθέατα που θα συναντήσει κάποιος στην είσοδο της πόλης της Άρτας είναι το γεφύρι. Σύμβολο της Άρτας πλέον και είναι γέφυρα του ποταμού Άραχθου. Η γέφυρα αυτή, κατά το χρονογράφο της Ηπείρου, είναι κτίσμα των προ Χριστού Ρωμαϊκών χρόνων. Τη σημερινή του μορφή, απέκτησε το έτος 1602-1616 μ.Χ. Περισσότερες πληροφορίες για γεφύρι της Άρτας θα βρείτε, εδώ.

Το Κάστρο της Άρτας είναι από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Κομνηνούς, τους άρχοντες του Δεσποτάτου της Ηπείρου, για να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της πρωτεύουσάς τους και είναι χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης. Επίσης, κάθε καλοκαίρι το Κάστρο της Άρτας φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ.

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι:

 • Η Παναγία Παρηγορήτισσα (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ).
 • Το τείχος Αρχαίας Αμβρακίας (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ).
 • Ο πλάτανος της Άρτας (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ).
 • Ο ναός του Απόλλωνα Πύθιου Σωτήρα (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ)
 • Η μονή κάτω Παναγιάς (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ).
 • Το μικρό θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ)
 • Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Βασιλείου (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ)
 • Η σπηλιά του Άι-Βλάση (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ).

Μουσεία

Η Άρτα διαθέτει πολλά μουσεία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος. Αυτά είναι:

 • Το αρχαιολογικό μουσείο Άρτας (Διεύθυνση: Ζώνη Γ, Άρτα 471 00, Τηλέφωνο: 26810-21191, 26810-71700. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Η δημοτική πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» (Διεύθυνση  Νικ. Πλαστήρα 13, Άρτα 471 00, Τηλέφωνο: 2681 024946. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Το λαογραφικό μουσείο συλλόγου «Σκουφά» (Διεύθυνση Ζώνη Γ, Άρτα 471 00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Το ιστορικό μουσείο συλλόγου «Σκουφά» (Διεύθυνση: Ζώνη Γ, Ι. Αποκαυκου 1, Άρτα 471 00, Τηλέφωνο: 2681 028171. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Η βιβλιοθήκη «Σκουφά» (Διεύθυνση: Ζώνη Γ, Ι. Αποκαυκου 9, Άρτα 471 00, Τηλέφωνο: 2681 022795. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Το μουσείο φυσικής ιστορίας – ΚΠΕ Αράχθου και μουσείο Αλιείας – ΚΠΕ Αράχθου (Τηλέφωνο: 2681069654 / 83. Περισσότερες πληροφορίες εδώ)
 • Το μουσείο φάρου (Περισσότερες πληροφορίες εδώ).
 • Η ιδιωτική συλλογή λαογραφικού υλικού Π.Καραλη (Διεύθυνση  Κυψέλη 470 45, Τηλέφωνο: 26850-71390. Περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Πληροφορίες για τα Μουσεία της Άρτας είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://www.visitarta.gr.

 Παράδοση

Τα ήθη και τα έθιμα της Άρτας είναι συνδεδεμένα με τις ασχολίες και τη ζωή των ανθρώπων και προέρχονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Τα έθιμα αυτά κατάφεραν να διατηρηθούν από γενιά σε γενιά με το πέρασμα των χρόνων, άθικτα ή με παραλλαγές. Βέβαια, κάποια εξαφανίστηκαν, αλλά προέκυψαν καινούργια. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Τα Λαζαρούδια

Tο Σάββατο του Λαζάρου, τα παιδάκια γυρίζουν σε μικρές ομάδες και λένε το “Λάζαρο”. Η ετοιμασία ξεκινά το πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Τα παιδιά με τη βοήθεια της μητέρας τους στολίζουν τα καλαθάκια τους με λουλούδια. Στη συνέχεια, βγαίνουν στους δρόμους και πηγαίνουν στα σπίτια, όπου οι άνθρωποι τους δίνουν αυγά, γλυκά, καραμέλες και χρήματα.

Οι φωτιές στην Αγ. Θεοδώρα

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την Αγία Θεοδώρα, ανάβουν μια μεγάλη φωτιά στο προαύλιο της εκκλησίας. Το έθιμο συμβολίζει τις φωτιές που άναψαν οι μαθητές του Ιησού το βράδυ της σύλληψής του.

• Η περιφορά των επιταφίων τη Μ. Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το βράδυ, μετά από τη λειτουργία, όλοι οι ναοί της πόλης της Άρτας συγκεντρώνουν τους επιτάφιους στο κέντρο της πόλης και γίνεται η περιφορά τους στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά με όλες τις τιμές.

• Το Μεγάλο Σάββατο

Το Μ. Σάββατο το πρωί, μόλις η καμπάνα σημαίνει την πρώτη Ανάσταση, στο κέντρο της Άρτας οι κάτοικοι σπάνε πήλινα πιάτα, τις γνωστές λίμπες ή μπότια.

• Το κάψιμο του Ιούδα

Το βράδυ της Ανάστασης στον προαύλιο χώρο της φωταγωγημένης Παρηγορήτισσας στο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» γίνεται το κάψιμο του Ιούδα.

• Το αμίλητο νερό

Το πρωί των Χριστουγέννων, οι γυναίκες πριν ξημερώσει, πήγαιναν σε κάποια ξένη βρύση και έκλεβαν νερό και έλεγαν: «όπως τρέχει το νερό στη βρυσούλα μου, έτσι να τρέχει και η σοδιά μου». Το «αμίλητο νερό», όπως το έλεγαν, πήρε την ονομασία του επειδή απαγορευόταν κατά τη διαδρομή να μιλήσουν με κάποιον. Από αυτό το νερό έπιναν όλοι στο σπίτι για το καλό. Η γυναίκα έπαιρνε μαζί της διάφορα εδέσματα για να «ταΐσει τη βρύση», όπως έλεγαν. Στην πραγματικότητα, το έκαναν για να απολαύσει τα Χριστουγεννιάτικα φαγητά κανένας φτωχός συγχωριανός.

• Tο αναμμένο πουρνάρι

Κατά τη διάρκεια των εορτών, σε πολλά χωριά της Άρτας, υπάρχει το έθιμο κατά το οποίο όταν κάποιος πηγαίνει να επισκεφθεί τα αγαπημένα του πρόσωπα να κρατά ένα κλαρί από πουρνάρι το οποίο ανάβει στο δρόμο. Το έθιμο συμβολίζει τους βοσκούς, οι οποίοι το βράδυ της Γέννησης του Ιησού, πήγαν να προσκυνήσουν το Θείο βρέφος και για να φωτίσουν το δρόμο τους, έκοψαν κλαδιά από πουρνάρι και τα άναψαν.

• Το έθιμο της Μπαρμπαρούσας

Στο χωριό Πέτα, τους θερινούς μήνες που έβρεχε ελάχιστα και υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν οι σοδειές, οι κάτοικοι είχαν ένα έθιμο για να φέρουν βροχή. Ένας χωριανός ντυνόταν με ψάθες, φτέρες, μυρτιές κλπ. Τον έδεναν με σχοινί και τον γύριζαν στις γειτονιές του χωριού. Οι χωρικοί τον ακολουθούσαν με κανάτια νερό, τα οποία άδειαζαν επάνω του. Το νερό που έριχναν στην «Μπαρμπαρούσα» (έτσι ονόμαζαν το μασκαρεμένο άνθρωπο) συμβόλιζε το νερό της βροχής που θα έπεφτε για να ποτίσει τα δέντρα και τις καλλιέργειες. Κάποιοι, αντί για νερό πετούσαν χρήματα και η «Μπαρμπαρούσα» πηδούσε ψηλά και τα έπιανε.

• Λεχνικό ή Λιχνοκό

Όταν γεννούσε μια γυναίκα και πριν ακόμη κλείσει 40 ημέρες, οι συγγενείς και οι γείτονες έκαναν μια επίσκεψη στη γυναίκα που είχε γεννήσει (λεχώνα) για να δουν το μωρό, να του δώσουν ευχές και να το ασημώσουν (το ασήμωμα γινόταν με κάποιο κέρμα) και για να πάνε φαγητό στη λεχώνα, το οποίο συνήθως ήταν ένας κόκορας (Διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.visitarta.gr).

Επιπλέον, κάθε χρόνο στην Άρτα πραγματοποιούνται τοπικές γιορτές, πανηγύρια και εκδηλώσεις. Μερικές από αυτές είναι :

 •  Άπειρος Γη – Εορτασμοί για την απελευθέρωση της Άρτας. Στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της Άρτας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με την ονομασία «Άπειρος Γη». Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα το μήνα Ιούνιο και κορυφώνονται το τελευταίο δεκαήμερο αυτού, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
 • Ο εορτασμός της Πολιούχου της Άρτας. Στις 11 Μαρτίου γιορτάζει η πολιούχος της πόλης, Αγία Θεοδώρα. Στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής γίνεται λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων της Αγίας, συνοδεία πολιτιστικών συλλόγων, της δημοτικής μπάντας, σχολείων της πόλης και άλλων τοπικών φορέων.
 • Το εμποροπανήγυρη. Στα τέλη του Σεπτέμβρη, στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας, κοντά στο κάστρο της πόλης και την Ιερά Μητρόπολη, διοργανώνεται μεγάλη εμποροπανήγυρη με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων και άλλων μικροπωλητών. Στις λεγόμενες «παράγκες» μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε, από βαμβακερά και παπλώματα έως ασημένια κοσμήματα και βιβλία. Την έναρξη του παζαριού («μουχούστ», όπως συνηθίζουν να το λένε οι ντόπιοι), εγκαινιάζει ο δήμαρχος της πόλης, με τη συνοδεία μπάντας και πυροτεχνημάτων, τα οποία χρωματίζουν τον αρτινό ουρανό και δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μαγική. Σε χώρο παραπλήσιο του παζαριού, την ίδια χρονική περίοδο, πραγματοποιείται και έκθεση με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.
 • Το γυναικείο Καρναβάλι. Κατά την περίοδο του καρναβαλιού, τη Τετάρτη πριν από την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, οι γυναίκες της περιοχής διοργανώνουν το περίφημο γυναικείο καρναβάλι της πόλης, που αποτελεί θεσμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μία μεγάλη παρέλαση πραγματοποιείται στη κεντρική οδό Σκουφά της πόλης, όπου ευφάνταστα κοστούμια και άρματα παρελαύνουν μπροστά από πλήθος κόσμου.
 • Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου. Τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου στη περιοχή Ροδαυγή, Άρτας, λαμβάνει χώρα η μεγάλη γιορτή του τσίπουρου και του κάστανου. Η γιορτή διοργανώνεται από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους με τη συμβολή του Δήμου Αρταίων αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής και αποτελεί σημαντικό γεγονός που συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί τοπικές λιχουδιές της περιοχής, να γνωρίσει τα προϊόντα, τα ήθη και έθιμα του τόπου και φυσικά να δοκιμάσει το τσίπουρο (οινοπνευματώδες ποτό της περιοχής, με έντονη γεύση, το αντίστοιχο από το ρακί των Κρητικών). Οι μουσικές από τα παραδοσιακά συγκροτήματα αντηχούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων έως τη δύση του ηλίου ενώ η θέα από το χώρο των εκδηλώσεων, της κοιλάδας του ποταμού Αράχθου, σε καθηλώνει.

Περισσότερες εκδηλώσεις και πανηγύρια της Άρτας θα βρείτε εδώ

Τους συλλόγους της Άρτας θα τους βρείτε στον κατωτέρω ιστότοπο:

http://www.dhmosktzoumerkwn.gr

 • Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Τηλέφωνο: 2681361256.
 • Τηλέφωνα ασφάλειας: Διοικητή, 26810 80145. Αξιωματικός Υπηρεσίας, 26810 80147.
 • Τηλέφωνα συγκοινωνιών: 26810 28314 – 6978 445369.
 • Τηλέφωνα ταξί: 26810 70125 / 26810 78360.
 • Τηλέφωνα Ραδιοταξί 26810 78332, 26810 78333.
 • Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας. Τηλέφωνα.: 26810 27333, 73855
 • Τηλέφωνα Δημαρχείου: 26813 62100

Περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα ασφάλειας της Άρτας θα βρείτε εδώ: http://www.police.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα για όλη την Άρτα θα βρείτε εδώ: http://taxiartas.gr

Επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Άρτας : http://www.arta.gr/

Χάρτης

Φωτογραφίες

Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora

On the occasion of the celebration of the International Education Day and the bicentennial of the 1821 Greek Revolution, the General Secretariat of Higher Education of the Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs and the General Secretariat of Public Diplomacy and Greeks Abroad of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, organize on Sunday, January 24 2021, at 14:30, the online conference: Reinforcing bridges between Greek Universities and the Greek Diaspora