Αλεξανδρούπολη

Οι Σχολές και τα Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης παρουσιάζονται κατωτέρω:

Επιστημών Αγωγής – Σχολή

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής βρίσκεται στην Νέα Χηλή, 2 χιλ. δυτικά της Αλεξανδρούπολης και είναι μία από τις πέντε Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ιδρύθηκε με το Π.Δ. 32/1998 και στην Σχολή εντάσσονται τα Τμήματα:
•   Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση 
•   Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλ: 25510 30013
  • Fax: 25510 30038
  • email: secr at edu.duth.gr
  • Διεύθυνση: Νέα Χηλή, 68100, Αλεξανδρούπολη


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Σχολής www.edu.duth.gr

Επιστημών Υγείας – Σχολή

Η Σχολή Επιστημών Υγείας βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, στο χώρο όπου βρίσκεται και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη Σχολή Επιστημών Υγείας εντάσσονται τα Τμήματα:
•   Τμήμα Ιατρικής 
•   Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής

Το Αίγιο είναι μια πόλη με παραπάνω από 25.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχει οργανωμένος σύλλογος με συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομίλους στην πόλη. Ωστόσο, προσφέρεται στους φοιτητές μια σειρά υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, το τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψη στους φοιτητές και στο προσωπικό του ιδρύματος. Το Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών παρέχει στήριξη στους φοιτητές σε θέματα άγχους εξετάσεων, προσαρμογής στο καινούριο περιβάλλον, αναβλητικότητα σπουδών, δυσχέρεια διαπροσωπικών σχέσεων, εξαρτήσεων και αρνητικών συναισθημάτων. Επιπλέον, η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Αιγίου που υπάγεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη που εδρεύει στην Πάτρα περιλαμβάνει αίθουσα μελέτης, επεξεργασίας υλικού, φωτοτυπικού μηχανήματος για τους χρήστες, καθώς και σημαντικό αριθμό βάσεων δεδομένων και οπτικοακουστικό υλικό.

Αν και υπάρχει φοιτητικό εστιατόριο, η πόλη δε διαθέτει φοιτητική εστία.

Το Αίγιο δεν διαθέτει φοιτητική εστία. Οι περιοχές που ζουν οι φοιτητές στην πόλη είναι κυρίως το κέντρο και η παραλιακή οδός. Οι κεντρικοί δρόμοι Μητροπόλεως, Κλεομένους Οικονόμου, Σωτηρίου Λόντου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ρήγα Φεραίου, Μελετοπούλου είναι εμπορικοί δρόμοι, με αρκετές πολυκατοικίες που προσφέρουν γκαρσονιέρες και δυάρια στους φοιτητές. Ένας δεύτερος άξονας είναι η παραλιακή οδός της Ζωοδόχου Πηγής που περνά μπροστά από την Παναγία την Τρυπητή αλλά και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η παραλιακή αυτή οδός, αν και προσφέρει πλούσια διασκέδαση κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, διαθέτει παλιά σπίτια, πολλά από τα οποία επισκευάστηκαν μετά από το σεισμό του 1995.

(Διαθέσιμο στον ιστότοπο: www.aigiorama.gr)

Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας

Χάρτης

Φωτογραφίες