Αίγιο

Στην πόλη του Αιγίου, εδρεύει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας  (με έδρα το Αίγιο), της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 2019 κατόπιν κατάργησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας (στα αγγλικά Department of Physical Therapy) προσφέρει προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας.

Αποστολή του Τμήματος είναι η προαγωγή, ανάπτυξη και μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, με την κατάλληλη θεωρητική διδασκαλία, την ευρύτερη εργαστηριακή και πρακτική άσκηση και την εφαρμοσμένη έρευνα, ώστε να παρέχει στους φοιτητές και πτυχιούχους τα απαραίτητα εφόδια, που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευσή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος καλύπτει την επιστήμη της Φυσικοθεραπείας σε Πανεπιστημιακό επίπεδο (240 ECTS). Οι πτυχιούχοι αποκτούν τις επιστημονικές και κλινικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε μετά από ιατρική διάγνωση να αξιολογούν, να επιλέγουν, να οργανώνουν και να εφαρμόζουν Φυσικοθεραπευτικές μεθόδους, τεχνικές, προγράμματα, για την πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση συγγενών και επίκτητων παθήσεων, καθώς και τραυματικών βλαβών στο μυοσκελετικό, νευρικό και καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

Το δε προγράμμα σπουδών είναι προσαρμοσμένο στις διεθνείς τάσεις της επιστήμης και δίδεται έμφαση στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των υποδομών της στις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι Στρατηγικοί Στόχοι του Τμήματος αναπτύσσονται σε τρεις άξονες: Εκπαίδευση, Έρευνα και Διασύνδεση με την Κοινωνία-Εξωστρέφεια.

 

Από τα βασικά πλεονεκτήματα του Τμήματος είναι η πολυετής εκπαιδευτική εμπειρία του προσωπικού του, η συμμετοχή του σε εγχώριες και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές, ο μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά με υψηλούς συντελεστές απήχησης (impact factor) και ο μεγάλος αριθμός ετερo-αναφορών (citation index), η τακτική οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και με προσανατολισμό στην ενημέρωση της κοινωνίας για θέματα αποκατάστασης παθήσεων και οι Διεθνείς συνεργασίες με χαρακτηριστική την εκπόνηση Διδακτορκών διατριβών στο Τμήμα από Ινδούς υποψηφιους διδάκτορες.

Ιστοσελίδα τμήματος: http://physio.upatras.gr/el/

Τηλ. Γραμματείας: 26910 61150

Το Αίγιο είναι μια πόλη με παραπάνω από 25.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχει οργανωμένος σύλλογος με συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομίλους στην πόλη. Ωστόσο, προσφέρεται στους φοιτητές μια σειρά υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, το τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψη στους φοιτητές και στο προσωπικό του ιδρύματος. Το Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών παρέχει στήριξη στους φοιτητές σε θέματα άγχους εξετάσεων, προσαρμογής στο καινούριο περιβάλλον, αναβλητικότητα σπουδών, δυσχέρεια διαπροσωπικών σχέσεων, εξαρτήσεων και αρνητικών συναισθημάτων. Επιπλέον, η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Αιγίου που υπάγεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη που εδρεύει στην Πάτρα περιλαμβάνει αίθουσα μελέτης, επεξεργασίας υλικού, φωτοτυπικού μηχανήματος για τους χρήστες, καθώς και σημαντικό αριθμό βάσεων δεδομένων και οπτικοακουστικό υλικό.

Αν και υπάρχει φοιτητικό εστιατόριο, η πόλη δε διαθέτει φοιτητική εστία.

Το Αίγιο δεν διαθέτει φοιτητική εστία. Οι περιοχές που ζουν οι φοιτητές στην πόλη είναι κυρίως το κέντρο και η παραλιακή οδός. Οι κεντρικοί δρόμοι Μητροπόλεως, Κλεομένους Οικονόμου, Σωτηρίου Λόντου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ρήγα Φεραίου, Μελετοπούλου είναι εμπορικοί δρόμοι, με αρκετές πολυκατοικίες που προσφέρουν γκαρσονιέρες και δυάρια στους φοιτητές. Ένας δεύτερος άξονας είναι η παραλιακή οδός της Ζωοδόχου Πηγής που περνά μπροστά από την Παναγία την Τρυπητή αλλά και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η παραλιακή αυτή οδός, αν και προσφέρει πλούσια διασκέδαση κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, διαθέτει παλιά σπίτια, πολλά από τα οποία επισκευάστηκαν μετά από το σεισμό του 1995.

(Διαθέσιμο στον ιστότοπο: www.aigiorama.gr)

Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας
Περιεχόμενο Καρτέλας

Χάρτης

Φωτογραφίες