Ελιά και Ελαιόλαδο: εκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελιά και Ελαιόλαδο: εκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις», διάρκειας 120 διδακτικών ωρών, το οποίο διεξάγεται εξ αποστάσεως (ασύγχρονη εκπαίδευση) & διά ζώσης. Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Ευστάθιος Πανάγου (Καθηγητής ΓΠΑ).

Σκοπός

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου, στην αξιολόγηση των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου και στις μεθόδους ανάλυσης διάφορων χαρακτηριστικών ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Αναγκαιότητα Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελιά και Ελαιόλαδο: εκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις» παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική αλλά και πρακτική εκπαίδευση στην οργανοληπτική και ποιοτική αξιολόγηση της ελιάς και του ελαιόλαδου, προσφέροντας εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες γνώσεις και δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως απαραίτητες στον ανταγωνιστικό δυναμικό χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και ανάλυσης ελιάς και ελαιόλαδου. Κατά το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται μέσω εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέγει τις ώρες και τον ρυθμό με τον οποίο θα το παρακολουθεί. Ταυτόχρονα, κατά την πρακτική εξάσκηση οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελιάς και ελαιόλαδου, βάσει του κανονισμού του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (International Olive Council, IOC) αλλά και να πραγματοποιούν τις απαραίτητες αναλύσεις για της αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών αυτών βάσει ισχύουσας νομοθεσίας. Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο από εργαζόμενους στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης, προώθησης και ανάλυσης της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου ή στο χώρο της εστίασης, ή από όσους επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο αυτό, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου και να γνωρίζουν τις τεχνικές γευσιγνωσίας και ανάλυσης αυτών για την καλύτερη παραγωγή και προώθησή τους.

Περισσότερα…

Ελιά και Ελαιόλαδο: εκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις

Share This Post

Recent Posts

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Ευκαιριών Συνεργασίας από τις ΗΠΑ στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Σε εξαιρετικό κλίμα και με προσδοκίες για σημαντικές μελλοντικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Αντιπροσωπείας Ευκαιριών Συνεργασίας (Partnerships Opportunities Delegation, POD ) από τις Ηνωμένες

Read More »

ΔΠΜΣ «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα» – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Τεχνο-οικονομικά Συστήματα ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων της 26ης σειράς Μεταπτυχιακών Σπουδών, με έναρξη στο εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2024-2025.

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated