ΕΚΠΑ: Τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών και φοιτητριών στο πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα «BA Program in the Archeology, History, and Literature of Ancient Greece»

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλωσόρισε για δεύτερη χρονιά τους φοιτητές που ήρθαν από το εξωτερικό για να σπουδάσουν στο πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στη χώρα μας, «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, κ. Απόστολος Δημητρόπουλος, και ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθηγητής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθηγητής κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του ΙΚΥ, καθηγητής κ. Μ. Κουτσιλιέρης, και από το Study In Greece o Αν. Καθηγητής και Project Manager κ. Χ. Μιχαλακέλης και ο Δρ Θ. Παπαϊωάννου, Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Ο Πρύτανης κ. Δημόπουλος, στον εισαγωγικό του χαιρετισμό, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές από χώρες, μεταξύ άλλων, την Αίγυπτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ιράν, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και τις Φιλιππίνες. Επεσήμανε ότι η διεθνοποίηση ως βασικός στόχος της στρατηγικής του Ιδρύματος αποτελεί προτεραιότητα για το Ίδρυμα και κατά την περίοδο της πανδημίας συνέβαλε στην συνεργασία με ακαδημαϊκό προσωπικό και Ιδρύματα του εξωτερικού για από κοινού ανάπτυξη της έρευνας για την αντιμετώπισή της. Τόνισε δε ότι, λόγω υψηλού ποσοστού εμβολιασμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ΕΚΠΑ είναι έτοιμο να λειτουργήσει με μαθήματα στις αίθουσες για τους φοιτητές και επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά της, η Υπουργός κ. Κεραμέως καλωσόρισε τους φοιτητές, και συνεχάρη το ΕΚΠΑ και τη Φιλοσοφική του Σχολή για την ίδρυση και λειτουργία του προγράμματος αυτού.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας της Αρχαίας Ελλάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εισήλθε στον δεύτερο χρόνο εκπαιδευτικής λειτουργίας του, ακολουθώντας μια σαφώς ανοδική πορεία στην οργάνωση, την κατάκτηση της αναγνώρισης στον διεθνή χώρο, τη σύναψη διμερών συμφωνιών συνεργασίας με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως των ΗΠΑ (κάποιες στο πλαίσιο του IAPP Greece που εγκαινίασε το Υπουργείο Παιδείας), επίσης της Αυστραλίας, της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, προσέλκυση καταξιωμένων καθηγητών από ξένα Πανεπιστήμια κ.ά. Έως σήμερα έχει συγκεντρώσει τα δύο αυτά έτη φοιτητές από 12 χώρες του κόσμου – όπως Αίγυπτο, Αλβανία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιράν, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Νότια Αφρική, Πορτογαλία, Φιλιππίνες – οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να σπουδάσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Διεθνείς Διαπραγματεύσεις» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Διαπραγματεύσεις στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας στελεχών στο γνωστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων και στην ανάπτυξη των διαπραγματευτικών τους

Read More »

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης, στην Πλάκα, θα εορταστεί η επέτειος των δέκα χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Θερινού

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated