ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ & OΠΑ – Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο

Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο κατατάσσει και φέτος ο οργανισμός Quacquarelli Symonds (QS) τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια σε ειδικό μάλιστα πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων με βάση την απασχολησιμότητα των αποφοίτων και τη φήμη τους στην αγορά εργασίας (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Ο νέος πίνακας κατάταξης δε, προσφέρει μια καινοτομία στο χώρο των παγκόσμιων κατατάξεων, σχεδιασμένη στο να παρέχει στους φοιτητές παγκοσμίως, ένα μοναδικό εργαλείο για να συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων σε σχέση με την απασχολησιμότητα και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Στην τρέχουσα έκδοση, αρχικώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 786 Πανεπιστήμια , από τα οποία ύστερα από αξιολόγηση προέκυψε ο πίνακας με τα 550 σημαντικότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως με βάση την απασχολησιμότητα των αποφοίτων.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2021-2022 βρέθηκε στις θέσεις 301-500, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500 και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας επίσης στις θέσεις 301-50.

Στις πρώτες τρεις θέσεις της εν λόγω κατάταξης βρίσκονται Πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα στην 1η θέση του πίνακα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, στην 2η θέση το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει το Πανεπιστήμιο UCLA.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.topuniversities.com/university-rankings/employability-rankings/2022

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated