fbpx
ecotrophelia-2021

Διάκριση καινοτόμων προϊόντων διατροφής στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2021

Καινοτόμα προϊόντα διατροφής διακρίθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι από το 2011 μέχρι σήμερα, 546 φοιτητές από 15 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό δημιουργώντας και προσφέροντας στη βιομηχανία τροφίμων περισσότερες από 100 προτάσεις καινοτόμων προϊόντων διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Εφέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός διεξήχθη με φυσική παρουσία μόνο των διαγωνιζόμενων ομάδων και της εθνικής κριτικής επιτροπής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε εχθές και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming. Νικητές αναδείχθηκαν η καινοτομία και η νέα γενιά, που άφησε για μια ακόμη φορά το στίγμα της, αναπτύσσοντας πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.
Μετά από μία δύσκολη διαδικασία επιλογής, στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασαν 10 ομάδες φοιτητών, οι οποίες παρουσίασαν με πραγματικό επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην εθνική κριτική επιτροπή.

Το 1ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Σχολή Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Nutri Salad Bars, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, που προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν OLIVENA, vegan προϊόν βρώμης & πρωτεΐνης αρακά, το οποίο συνοδεύεται από ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν MυροβλήΤeas, έναν καινοτόμο κύβο βιολογικών βοτάνων και μελιού, που διαλύεται εύκολα στο νερό για παραγωγή ροφήματος.

Τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Τεχνολογίας, για το προϊόν Softies Homestyle Snack, αλμυρά γεμιστά pillows χωρίς γλουτένη, με φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τέλος, τιμητική διάκριση για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το προϊόν Feel Your Oats, βιολογικό vegan σνακ προζυμιού βρώμης, με φυτικές ίνες, β-γλυκάνη, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά.

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on print
Share on email