Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Cadi Ayyad University του Μαρόκο

Ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Cadi Ayyad University, ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο Μαρόκο, με περισσότερους από 100.000 φοιτητές, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος ERASMUS+.
Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Εργαστήριο Αειφορικής Διαχείρισης και Τεχνολογιών με τον Καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και της Καθηγήτριας Laila Mandi του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Cadi Ayyad του Μαρακές, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη το διάστημα 11-17/2. Από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συμμετείχαν σε αυτή ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Δρ. Πέτρος Κόκκινος ως μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ και οι υπ. Δρ. Εκάβη Ίσαρη και Άλκηστις Καντεράκη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο Cadi Ayyad, παρουσιάστηκε το ερευνητικό έργο του εργαστηρίου και δόθηκε έμφαση και από τις δύο πλευρές στις δυνατότητες συνεργασίας, όχι μόνο σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, αλλά και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο αντικείμενο του νερού και των αποβλήτων, δεδομένου ότι το Μαρόκο είναι μια χώρα με πλούσια γεωργική παραγωγή, με σημαντικά όμως προβλήματα σχετικά με τους υδατικούς πόρους.

Η ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Prof. Moulay Elhassan HBID, τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Prof. EL MOUDEN El Hassan, καθώς επίσης και από τον Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας του Μαρακές, Prof. Belkhayat Driss, με τους οποίους ανταλλάχθηκαν ερευνητικές πρωτοβουλίες για το άμεσο μέλλον.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα

Read More »

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης καιΕκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής ΕπιστημώνΑγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Maliotis Cultural Center του HellenicCollege Holy

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated