4η θέση για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ 40 Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη «AD Scientific Index»

Σε συνέχεια των προηγούμενων διακρίσεων για τα ερευνητικά επιτεύγματα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο επιτυγχάνει ξανά τη διεθνή αναγνώριση, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ των σαράντα συνολικά Πανεπιστημίων της χώρας μας, στην παγκόσμια κατάταξη «AD Scientific Index» (Alper-Doger Scientific Index).
Η συγκεκριμένη κατάταξη βασίζεται στην επιστημονική απόδοση και την προστιθέμενη αξία της επιστημονικής παραγωγικότητας των επιστημόνων, με βάση τις βαθμολογίες και τις αναφορές στους δείκτες «h-index» και «i10-index» στο Google Scholar.
Αναλυτικότερα, στην κατάταξη «Top Universities in World 2022», το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο καταλαμβάνει:
1. Την 4η θέση, μεταξύ 40 Πανεπιστημίων στην Ελλάδα
2. Την 196η θέση, μεταξύ 2,650 Πανεπιστημίων στην Ευρώπη και
3. Την 493η θέση, μεταξύ των 14,467 Πανεπιστημίων παγκοσμίως

Στην κατάταξη εμφανίζεται πρώτος ο Καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής), ο οποίος συγκέντρωσε τον υψηλότερο συνολικά δείκτη “h-index” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Παναγιωτάκος, μαζί με τους Καθηγητές Γεώργιο Δεδούση (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής) και Ιωάννη Μανιό (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής), συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 10,000 επιστημόνων της παγκόσμιας κατάταξης (Top 10,000 number of scientists in University).

Ακολούθως, στη λίστα των 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως (Top 100,000 Number of scientists in University), διακρίνονται συνολικά οκτώ (8) μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου μας. Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες Καθηγητές, προστίθενται και τα ακόλουθα μέλη ΔΕΠ: Η Ομότιμη Καθηγήτρια Φωτεινή Σκοπούλη (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής), η Καθηγήτρια Μαρία Γιαννακούλια (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής), ο Καθηγητής Βάϊος Καραθάνος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής), ο Καθηγητής Νίκος Καλογερόπουλος (Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής) και ο Επίκουρος Καθηγητής Γιώργος Πετρόπουλος (Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών).

(https://www.adscientificindex.com/university-ranking/?country_code=gr)

Αξίζουν πράγματι θερμά συγχαρητήρια στους Καθηγητές και στις Καθηγήτριες του Πανεπιστημίου μας, που συνεχίζουν αδιάλειπτα το ερευνητικό τους έργο, πραγματοποιώντας συνεχώς άλματα προόδου και συμβάλλοντας στην άνοδο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε υψηλά βάθρα στις παγκόσμιες κατατάξεις.

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated