3ο Συνέδριο Ενέργειας: Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει, στo πλαίσιo του ΠΜΣ «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» το μεγαλύτερο συνέδριο ενέργειας στην Ελλάδα με τίτλο: «3ο Συνέδριο Ενέργειας: Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση»
την Παρασκευή 20/10/2023 και το Σάββατο 21/10/2023
.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρύτανης του Δι.Πα.Ε. Καθ. κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, και έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης, η Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Σδούκου, ο Υφ. Εσωτερικών, κ. Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Κοιν. Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Μασούτης και ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Φινοκαλιώτης.

Συμπληρωματικά προς τη δυναμική συμμετοχή της Ρ.Α.Α.Ε.Υ., προσωπικότητες από Ενεργειακούς Φορείς και Επιχειρήσεις, καθώς και από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο, συμμετέχοντας με ενδιαφέρουσες ομιλίες στις ακόλουθες ενότητες:

 1. Η Ρυθμιστική Πολιτική σε περιόδους Ενεργειακής Κρίσης και Μετάβασης
 2. Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ενεργειακή μετάβαση
 3. Ενεργειακές Υποδομές στην περίοδο της Μετάβασης
 4. Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας στην Ενεργειακή Μετάβαση
 5. Πολιτική Υδάτων
 6. Πολιτική Υδρογονανθράκων

Πληροφορίες Συνεδρίου

 • Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, κόμβος
  Θέρμης, Κτίριο Α’, Μεγάλο Αμφιθέατρο).
 • Η εγγραφή γίνεται μέσω του συνδέσμου.
 • Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.
 • Μπορείτε να ενημερώσετε το δίκτυό σας μέσω των IHU Facebook, LinkedIn, και Instagram.

Το Συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Υποστήριξης δράσεων Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (“ΕΣΠΑ– Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”).

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated