Παρουσίαση πορισμάτων Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ & Συλλογικού Τόμου «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης»

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University της Αυστραλίας, οργανώνουν Συμπόσιο Παρουσίασης των πορισμάτων και των προοπτικών του θεσμού του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του συλλογικού τόμου «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης» που εκδόθηκε στην Αυστραλία, με την υποστήριξη του Macquarie Greek Studies Foundation Limited. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12 μ. (Ελλάδος) και 9 μ.μ. (ώρα Σίδνεϊ), στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) και σε σύνδεση με την Αυστραλία.

Ομιλητές στο Συμπόσιο θα είναι οι κ.κ.:

-Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Δημήτριος Νανόπουλος, Ομότιμος Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A & M, ΗΠΑ. Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

-Νίκος Ξυδάκης, Δημοσιογράφος, πρ. Αν. Υπουργός Πολιτισμού και Εξωτερικών. 

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ.:

-Αρχιεπίσκοπος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ.κ. Μακάριος (σε διαδικτυακή σύνδεση).

Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

-Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Σχολής Θετικών Επιστημών.

-Παναγιώτης Καλδής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

-Μηνάς Πασχόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας.

-Σταύρος Δ. Νικολόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής.

-Ιωάννης Μαλλικούρτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ (σε διαδικτυακή σύνδεση).

-Patricia Koromvokis, Lecturer of Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts, Macquarie University (σε διαδικτυακή σύνδεση).

Θεόφιλος Πρεμέτης, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation.

-Παναγιώτης Δούρος, Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

και η ιδρύτρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου,

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την ανάγνωση κειμένου από τον γνωστό ηθοποιό κ. Χρήστο Λούλη. Την παρουσίαση έχει αναλάβει η κ. Αλεξία Κουλούρη, Προϊσταμένη Τομέα Ενημέρωσης Βουλή Τηλεόραση, Υπ. διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και εφόσον ισχύουν περιοριστικά υγειονομικά μέτρα, θα τηρούνται αυστηρά.

Πρόγραμμα

Πρόσκληση

Share This Post

Recent Posts

ΠΜΣ «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη συνέχιση της λειτουργίας του Αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικό

Read More »

ΔΠΜΣ «Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Οι παρακάτω Σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ): Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής,

Read More »

ΠΜΣ «Φορολογική, Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων» – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 15ου κύκλου για Νέους Πτυχιούχους και του 16ου κύκλου για Στελέχη Επιχειρήσεων και

Read More »

Εγγραφείτε στο

Newsletter !

Subscribe to our newsletter and stay updated